Armata SUA nu poate găsi un F-35 și cere ajutor cetățenilor!

0 35

Pe 17 septembrie, un pilot american s-a catapultat dintr-un avion F-35B Lighting II ce aparținea Marinei Fighter Attack Training Squadron 501, de la baza MCAS (Marine Corps Air Station) Beaufort, Carolina de Sud.

F-35 Lightning II este un avion de vânătoare monoloc, multirol, cu tehnologie stealth, un singur motor, conceput atât pentru misiuni de superioritate aeriană, cât și de asalt.

Într-o postare pe X (fostul twitter), Joint Base Charleston a spus că, pe baza locației și a traiectoriei avionului dispărut, căutarea avionului F-35 Lightning II s-a concentrat pe Lacul Moultrie și Lacul Marion, la nord de North Charleston. „Dacă aveți informații care ar ajuta echipele de recuperare, vă rugăm să sunați la centrul de operațiuni al bazei JB Charleston la 843-963-3600”, a solicitat Joint Base Charleston publicului pe rețelele sociale. Pentru cine nu știe, Joint Base Charleston este o unitate militară din Statele Unite ale Americii situată în orașul North Charleston, Carolina de Sud.

În primul rând, transponderul aeronavei nu funcționa, conform lui Jeremy Huggins, purtător de cuvânt la Joint Base Charleston, care a vorbit cu Washington Post.

Situația stranie în urma dispariției acestui aparat a fost subliniată și de congresmanul local Nancy Mace. „Cum naiba să pierzi un F-35? Cum de nu există un dispozitiv de urmărire? Ce facem noi – cerem publicului să găsească un avion și să îl predea?„, a declarat acesta.

Anchetatorii încă investighează motivul pentru care pilotul s-a ejectat, au declarat autoritățile de resort, precizând că pilotul unui al doilea F-35 s-a întors în siguranță la Baza Charleston. Avioanele și piloții lor fac parte din Escadrila 501 a Marinei americane, cu baza în Beaufort, nu departe de coasta atlantică a Carolinei de Sud.

Leave A Reply

Your email address will not be published.