blank

Argentina interzice toate zborurile comerciale până în septembrie 2020

0 805

Luptând împotriva răspândirii pandemiei coronavirusului, guvernul Argentinei a interzis toate zborurile comerciale cu pasageri până la 1 septembrie 2020. Vorbim aici de toate zborurile interne și internaționale.

Companiile aeriene și agențiile de turism nu pot vinde bilete de avion fără autorizația prealabilă a Administrației Naționale Aviației Civile (ANAC). Măsura va fi reevaluată la fiecare două săptămâni. În continuare vor fi permise zborurile de repatriere și cargo.

Argentina interzice toate zborurile comerciale

Anunțul făcut de autorități au luat transportatorii aerieni locali prin surprindere. Mai mulți reprezentanți ai companiilor aeriene private și-au exprimat îngrijorarea. Și chiar transportatorul național Aerolineas Argentinas a declarat că măsura luată reprezintă un „risc iminent și substanțial” pentru zeci de mii de locuri de muncă.

Deși nu este singura țară care a interzis zborurile, Argentina este prima care extinde măsura pe o durată atât de mare. Vorbim de 4 luni de suspendare a activităților aeriene și turistice.

Argentina, care și-a închis granițele la 20 martie 2020, înregistrează în prezent 192 de morți și aproape 4.000 de cazuri confirmate de contaminare cu COVID-19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.