Arabia Saudită introduce o nouă schemă de vize turistice pentru cetățenii UE, Schengen și Marea Britanie

0 342

Cetăţenii din ţările Uniunii Europene, care intenţionează să călătorească în Arabia Saudită, vor fi supuşi noii scheme de vize turistice pe care autorităţile au introdus-o pentru a creşte numărul de vizitatori internaţionali.

În ceea ce privește problema vizelor, ministrul Turismului al Arabiei Saudite, Ahmed Al Khateeb a anunțat că a semnat un nou decret pentru a facilita procesul de călătorie pentru internaționalii care intenționează să viziteze această țară.

Autoritățile din Arabia Saudită au confirmat, de asemenea, că deținătorii de vize de turism sau de afaceri valabile în Regatul Unit sau în țările din zona Schengen sunt, de asemenea, eligibili să solicite o viză la sosire, cu condiția ca cealaltă viză să fi fost utilizată cel puțin o dată pentru a intra în țara emitentă.

De asemenea, a fost dezvăluit că noua schemă de vize turistice poate beneficia și rezidenții din Statele Unite, precum și cei din Bahrain, Kuweit, Oman, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Qatar.

În martie, autoritățile din Arabia Saudită au anunțat că au decis să reintroducă visas on arrival pentru călătorii care dețin vize valide Schengen sau Marea Britanie. Decizia a fost confirmată de ministrul Turismului al Arabiei Saudite într-un anunț pentru Agenția de Știri de Stat.

„Restabilirea programului de visas on arrival marchează pasul final în întoarcerea Arabia Saudită la un nivel de deschidere pre-pandemică și o face una dintre cele mai accesibile destinații din lume pentru călătorii de agrement, de afaceri și religioase. În plus, această decizie a guvernului va sprijini în continuare mii de oameni care depind de turism pentru existența lor…”, a subliniat Al-Khateeb.

Vă reamintim că Wizz Air va zbura din România spre Arabia Saudită, pe rutele din București spre Jeddah și Riyadh. Totodată, Wizz Air a anunțat un amplu program operațional din Arabia Saudită spre 20 de destinații europene.

Leave A Reply

Your email address will not be published.