Arabia Saudită a anunțat aeroportul cu șase piste în paralel, la Riad!

0 585

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a anunțat planul de a transforma Aeroportul Internațional King Khalid din Riad într-un mega-aeroport cu șase piste paralele, capabil să gestioneze 185 de milioane de pasageri anual până în 2050.

Proiectul face parte din planul de dezvoltare și modernizare al Arabiei Saudite, în valoare de 1 trilion de dolari, pentru transformarea țării într-un mare hub turistic. Potrivit agenției de știri de stat SPA, aeroportul va acoperi o suprafață de aproximativ 57 de kilometri pătrați.

Peste 180 de milioane de pasageri până în 2050

Noul aeroport este de așteptat să găzduiască până la 120 de milioane de călători anual până în 2030 și până la 185 de milioane de călători anual până în 2050. De asemenea, este de așteptat să gestioneze până la 3,5 milioane de tone de mărfuri anual până în 2050. Mega aeroportul va fi numit Aeroportul Internațional King Salman și este de așteptat să devină unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume.

Aeroportul va fi construit din Fondul suveran al Arabiei Saudite și Fondul de Investiții Publice. Acesta va avea șase piste paralele și va include, de asemenea, terminalele existente, numite după Regele Khalid. Înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19, actualul aeroport King Khalid, care are două piste, era tranzitat de aproximativ 28 de milioane de pasageri anual.

În plus, noul aeroport este de așteptat să contribuie cu 27 de miliarde de riali saudiți (7,2 miliarde de dolari) anual la PIB-ul non-petrol și să creeze 103.000 de locuri de muncă directe și indirecte.

În plus, noul aeroport va include, de asemenea, 12 kilometri pătrați de facilități de sprijin aeroportuare, facilități rezidențiale și de agrement, puncte de vânzare cu amănuntul și alte bunuri imobiliare logistice. De asemenea, va găzdui noua mega-linie aeriană a Arabiei Saudite, care se așteaptă să se lanseze în viitorul apropiat. Regatul este deja în discuții cu Airbus și Boeing privind comenzile pentru SAUDIA și noua companie aeriană.

Chiar dacă nu a fost dezvăluit încă un buget pentru proiect, se știe că departamentul de aviație al Fondului de Investiții Publice primește fonduri considerabile pentru a crea un ecosistem de companii aeriene, companii de reparații și aeroporturi.

Noul aeroport al Arabiei Saudite ar depinde în mare măsură de pasagerii de tranzit internațional, similar cu Aeroportul Internațional Dubai. Cu toate acestea, doar timpul va spune dacă țara va fi capabilă să convingă pasagerii să tranziteze Arabia Saudită.

Leave A Reply

Your email address will not be published.