Aproximativ 600 de milioane de pașapoarte digitale COVID-19 au fost emise până în prezent!

0 168

Comisia Europeană a dezvăluit certificatul digital COVID-19 al UE a avut un rol semnificativ în răspunsul Europei la pandemia COVID-19, deoarece au fost generate până acum peste 591 de milioane de certificate.Într-un comunicat de presă pe 18 octombrie, Comisia UE a explicat că certificatul, care acoperă vaccinarea, recuperarea și testele COVID-19 ale deținătorilor, a facilitat în mod semnificativ călătoria în siguranță. În plus, documentul a fost, de asemenea, o componentă cheie în sprijinirea industriei turistice europene care a fost grav afectată de pandemie.

Certificatul digital COVID-19 al UE a fost văzut ca un succes la nivel mondial, deoarece a stabilit un standard global și este singurul sistem care funcționează la nivel internațional în acest moment.

„Sistemul certificatului digital COVID al UE a contribuit la atenuarea efectelor economice negative în timpul pandemiei. A oferit călătorilor încrederea de a călători în siguranță în UE și a sporit călătoriile în această vară ”, a declarat comisarul pentru justiție, Didie Reynders.

În acest moment, 43 de țări sunt deja conectate la sistemul UE, dintre care 27 sunt state membre ale UE, trei dintre ele sunt țări ale Spațiului Economic European (SEE) și alte 12 teritorii și țări.

În plus, 60 de țări terțe s-au arătat interesate să adere la sistemul COVID-19 al UE. Cu excepția celor care au fost deja conectate cu succes la sistem, 28 din cele 60 de țări dornice să adere la acest sistem sunt încă în proces.

Airports Council International (ACI Europe) a raportat că numai în iulie 2021 numărul de pasageri a crescut cu peste 50% față de iulie 2020. Această modificare a cifrelor este atribuită în principal lansării certificatului digital COVID-19 al UE, împreună cu reducerea restricțiilor de călătorie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.