Antonov va reconstrui AN-225 ”Mriya” la un cost de 500 de milioane de dolari!

0 253

La 7 noiembrie, compania Antonov, producătorul ucrainean de stat al celui mai mare avion cargo din lume, a anunțat planurile de reconstrucție a aeronavei An-225. De fapt vor să construiască un alt avion model An-225, folosind 30% dintre piese de la vechiul Antonov An-225. Vă reamintim că Antonov An-225 a fost distrus de forțele ruse, în februarie, la scurt timp după începerea războiului din Ucrainei, pe aeroportul Gostomel de lângă Kiev.

Avionul, cunoscut și sub numele de „Mriya”, se spune că va costa peste jumătate de miliard de dolari pentru reconstrucție. Reconstrucția este în prezent în faza de proiectare.

Conform estimărilor experților, în prezent există aproximativ 30% din componente care pot fi folosite pentru al doilea model AN-225”, a spus compania, adăugând că detaliile exacte ale reconstrucției vor fi făcute publice doar „ după ce Ucraina va câștiga acest război”.

An-225, care a fost în serviciu peste 30 de ani, a fost construit în epoca sovietică. Aeronava a operat primul zbor în 1988. A fost construită pentru a transporta nava spațială sovietică Buran înainte de a fi folosită pentru zboruri internaționale de marfă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.