Rusia a distrus cel mai mare avion de transport AN-225 (UPDATE)

1 9.695

4 martie 09:30 : Se pare ca jurnaliștii au reușit să ajungă pe aeroport, chiar lângă avion. În clipul de mai jos se poate vedea ce a mai rămas din AN-225.

AN-225 distrus de Rusia

4 martie 09:25 : Au aparut noi imagini cu AN-225 de pe aeroportul Hostmel, Ucraina.

3 martie 14:30 : Un videoclip înregistrat pe aeroportul Hostomel, Ucraina, pare să arate aeronava An-225 Mriya în flăcări în hangar. Compania Antonov spune printr-un Tweet ca, in prezent până când AN-225 nu va fi inspectat de către experți, nu se poate raporta starea tehnică a aeronavei.

Clipul video de mai jos a fost postat distribuit pe Twitter de catre compania Antonov.

27 februarie 17:30: Ca urmare a unui atac aerian al trupelor ruse asupra aeroportului Gostomel de lângă Kiev, una dintre cele mai mari și mai puternice avioane din lume, AN-225 „Visul” fabricate în Ucraina a fost ars. Acest lucru a fost raportat la Radio Svoboda de două surse informate de la întreprinderea Antonov și confirmat de primarul municipiului Bucha.

„După al 5-lea raid aerian, aeronava a fost bombardată complet. Au tras din elicoptere.”- Declarația primarului municipiului Bucha.

În fotografia postată pe rețelele de socilizare și pe conturi oficiale se poate distinge ampenajul vertical al unicului AN-225.

Antonov AN-225 distrus de către Rusia într-un atac aerian

an225-distrus-rusia
Hangarul în care se află An-225 în flăcări

Declarația directorului general adjunct al Antonov

La cererea jurnaliştilor, Mykhailo Kharchenko, director general adjunct al Antonov, a refuzat să comenteze. Ulterior, după apeluri de la jurnalişti, pe pagina de Facebook a companiei a apărut următorul mesaj: »

În același timp, după cum a constatat Radio Svoboda, alte avioane Antonov au reușit să decoleze înainte de începerea unei invazii rusești pe scară largă. În special, AN-124-100 „Ruslan” cu înmatricularea UR-82007 a decolat pe 23 februarie de pe aeroportul Gostomel din Penang, Malaezia.

Pe 27 februarie, pe contul de Twitter al Întreprinderii de Stat Antonov a apărut o fotografie cu un mesaj adresat armatei ruse – de la echipajul avionului Ruslan, care se află pe unul dintre aeroporturile europene.

Update: Acesta a fost cel mai mare avion din lume, AN-225 „Mriya” („Visul” în ucraineană). Este posibil ca Rusia să ne fi distrus „Mriya”. Dar ei nu vor putea niciodată să ne distrugă visul unui stat european puternic, liber și democratic. Vom învinge!- A scris pe Twitter Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei

23:40: Aeroportul Kiev-Hostomel este sub controlul armatei din Ucraina

18:35 Дмитрий Антонов – Dimitri Antonov

Dear friends. Everything fell into place. Lugansk and Donetsk ended up near Kiev. Gostomel airport was captured. Large planes are now available. From the positive Mriya is whole. We hold on and Glory to Ukoaine.

Știrea inițială: O „bătălie cu elicoptere” între elicopterele de atac rusești și ucrainene ar avea loc deasupra aeroportului Hostomel. Potrivit unor rapoarte neconfirmate, singurul AN-225 ar fi fost distrus, menționează austrianwings.info.

Invazia rusă a Ucrainei continuă fără încetare. Forțele terestre și aeriene ruse atacă continuu ținte în Ucraina. Aeroportul Hostomel din Kiev, baza avioanelor Antonov, a fost grav afectat de lupte. Singurul AN-225 din lume operat de Antonov Airlines este de asemenea staționat în Hostomel.

Potrivit unor rapoarte neconfirmate, cel mai mare avion cargo din lume și singurul cu șase motoare, AN-225, a fost distrus când hangarul a luat foc. Cu toate acestea, nu este posibilă o confirmare independentă, deoarece în prezent nu există nicio confirmare din partea oficială.

Autoritățile confirmă atacul asupra Aeroportului Hostomel

Conform www.flightradar24.com, Antonov AN-225 este la Aeroportul Kyiv Hostomel din Ucraina din data de 5 februarie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.