Anglia simplifică regulile pandemiei pentru călătoriile internaționale

0 1.404

Guvernul britanic a luat măsuri pentru a simplifica regulile pentru călătoriile internaționale în timpul pandemiei de coronavirus.

Într-un anunț făcut pe twitter, secretarul pentru transporturi Grant Shapps a subliniat că, începând cu 4 octombrie, călătorii complet vaccinați din țări care nu sunt roșii nu vor mai avea nevoie de un test PCR înainte de călătoria spre Anglia.

În plus, opt țări și teritorii vor ieși de pe lista roșie pe 22 septembrie, inclusiv Egipt, Oman, Turcia, Pakistan și Maldive. În cele din urmă, guvernul va introduce o listă roșie unică începând cu 4 octombrie, eliminând clasificarea semafor. Asta înseamnă că toate țările și teritoriile care nu sunt pe lista roșie vor fi tratate la fel. Schimbările se aplică în Anglia, în timp ce Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord își stabilesc propriile politici.

Guvernul a fost supus presiunilor pentru a renunța la sistemul său de clasificare „semafor” care împarte țările, în funcție de riscul epidemiologic, în roșu, chihlimbar sau verde.

Companiile aeriene și companiile de turism s-au plâns că cerințele complicate și costisitoare ale Marii Britanii țin oamenii departe și împiedică recuperarea industriilor după pandemie. Aeroportul Heathrow a declarat că a ajuns să fie al 10-lea cel mai aglomerat aeroport din Europa, în 2020, în timp ce în 2019 era Nr.1 din Europa, în prezent fiind devansat de Amsterdam, Paris și Frankfurt.

Ne așteptăm ca din 4 octombrie, cei ce vor călători din zonele neclasificate pe roșu vor putea intra în Anglia mult mai ușor, fără prea multe teste și restricții.

Leave A Reply

Your email address will not be published.