Anglia elimină toate țările din lista roșie, din 15 decembrie 2021! Regulile rămân!

0 2.263

Guvernul britanic a confirmat că toate cele 11 țări aflate în prezent pe lista roșie vor fi eliminate începând cu ziua de 15 decembrie, de la ora 4:00. În schimb, toate măsurile și regulile aplicate la intrarea în țară vor rămâne active până în ianuarie.


Grant Shapps a confirmat că, de la ora 4:00, 15 decembrie, nu vor mai fi țări pe lista roșie a Marii Britanii. Înseamnă că toți cei ce vin din din Africa de Sud, Angola, Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mozambic, Namibia, Nigeria, Zambia și Zimbabwe nu mai trebuie să petreacă 10 zile în carantina institutionalizată.

Secretarul pentru transport le-a reamintit călătorilor regulile actuale de testare, care sunt încă în vigoare. Toți călători care doresc să ajungă în Marea Britanie trebuie să facă un test COVID-19 înainte de plecare și un test PCR la intrare în Marea Britanie, autoizolându-se până când își primesc rezultatul, indiferent de statusul vaccinării.

Regulile au fost introduse pentru a combate răspândirea variantei Omicron, care acum are transmisie comunitară în Marea Britanie.

Secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, a declarat Camerei Comunelor: „Nu vom menține măsurile în vigoare mai mult decât este necesar. Acum că există transmisie comunitară a Omicron în Marea Britanie și noua tulpină s-a răspândit în întreaga lume, lista roșie de călătorie este acum mai puțin eficientă în încetinirea incursiunii Omicron din străinătate.

Așadar, pot anunța astăzi că, deși ne vom menține măsurile temporare de testare pentru călătoriile internaționale, vom elimina toate cele 11 țări de pe lista roșie începând de mâine dimineață, începând cu ora 4:00.

Vă reamintim că toți cei ce călătoresc din România spre Anglia trebuie să se testeze înainte de călătorie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.