blank

Angajații TAP Air Portugal amenință cu greva în perioada 8 și 9 decembrie 2022

0 413

Reprezentanții echipajului de cabină de la TAP Air Portugal au anunțat o grevă de două zile în decembrie 2022, în special pentru a protesta împotriva reducerilor salariale.

Anunțul grevei pentru 8 și 9 decembrie 2022 vine ca parte a negocierilor pentru un nou acord între echipajul de cabină și compania aeriană națională portugheză. „ Propunerile companie sunt nesustenabile, iar reducerile salariale nejustificabile. Trebuie să revenim la situația de dinaintea pandemiei” , a declarat un reprezentant al angajaților TAP pentru AFP.

Ministrul portughez al infrastructurii, Pedro Nuno Santos, a deplâns avizul de grevă: „ Lucrul cu sindicatele și structurile care reprezintă TAP va continua, însă este rău să avem o grevă într-un moment în care compania își revine și dă primele semne pozitive ale acestei redresări”.

TAP Air Portugal, a cărei reprivatizare viitoare atrage interesul grupului Air France-KLM, a indicat că și-a dublat numărul de pasageri pentru a reveni pe plus în trimestrul al treilea din 2022, cu un profit net de 111 milioane de euro. Compania aeriană națională portugheză, ale cărei dificultăți au crescut odată cu pandemia de Covid-19, a fost renaționalizată complet în 2020, în schimbul aplicării unui plan de restructurare impus de Bruxelles. Împrumutul 3,2 miliarde de euro necesar pentru planul de salvare prevedea, printre altele, o reducere a forței de muncă, o reducere a salariilor sau o reducere a flotei sale.

TAP Air Portugal are o flotă formată din peste 70 de avioane și zboară spre aproximativ 100 de destinații din întreaga lume. În ultimii ani, TAP Air Portugal s-a mai confruntat cu probleme financiare și chiar a fost privatizată, doar că lucrurile nu au evoluat favorabil și statul portughez a renaționalizat compania.

Leave A Reply

Your email address will not be published.