Angajații British Airways intră în lupta cu noul COVID-19

0 561

Pandemia de COVID-19 pare greu de stăpânit. Zeci de mii de cazuri sunt raportate zilnic în toată lumea. Până și cele mai puternice state se confruntă cu lipsa echipamentelor medicale, dar și a oamenilor din prima linie.În condițiile actuale, când guvernele au luat cele mai dure restricții de călătorie și îndeamnă oamenii să stea în case, companiile aeriene sunt nevoite să suspende rute, să anuleze zboruri și să rețină la sol zeci de mii de avioane. Iar o mare parte dintre angajați sunt dați în șomaj tehnic sau disponibilizați.

Angajații British Airways intră în lupta cu noul COVID-19. Însoțitorii de bord se oferă voluntari să intre în prima linie, alături de doctori și asistenți, dar și de personalul auxiliar din sănătate. Inclusiv NHS (National Health Service), sistemul de asistență medicală de stat în Regatul Unit, are nevoie de pregătirea și experitza acestora.

Angajatii British Airways, voluntari în lupta cu noul COVID-19

Alți angajați British Airways, specializați în comunicare, vor prelua apeluri telefonice de la numerele de urgență 999 și 111, vor face triajul și îi vor redirecționa pe oameni către cadrele medicale specializate. Experiența lor în comunicarea cu oamenii va juca un rol esențial în această activitate.

Există angajați British Airways cu pregătirea în acordarea de prim ajutor, care s-au oferit voluntari să lucreze pentru Ambulanța St John, dar și pentru serviciul de ambulanță NHS.

Crucea Roșie din Marea Britanie adună voluntari, inclusiv din rândul angajaților British Airways, pentru diferite acțiuni umanitare. Oferă suport pentru spitalele NHS, dar și pentru comunități restrânse de oameni.

Bătrânii, care sunt cei mai vulnerabili în fața noului coronavirus, au nevoie de sprijin. Mulți s-au izolat în casele lor și au nevoie de alimente, de un sprijin fizic și moral. Voluntarii vor lua legătura cu aceștia, vor comunica cu ei pentru a le aduce un zâmbet pe chip. Dar și pentru a le afla problemele.

În Marea Britanie sunt numeroase bănci de alimente, care au nevoie de voluntari pentru trierea și ambalarea alimentelor primite ca donații. Au nevoie de oameni care să meargă în supermarket-uri pentru a cumpăra alimentele necesare și apoi să le livreze celor nevoiași.

Lupta cu noul coronavirus (COVID-19) se dă pe mai multe fronturi, nu doar în spitale și nu doar în bătălii directe. Să nu uităm că e nevoie de personal în toate structurile sistemului de sănătate și pentru diferite acțiuni umanitare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.