Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Amelia Earhart – prima femeie pilot care a traversat Atlanticul

0 558

Astăzi se împlinesc 115 ani de la naşterea aviatoarei Amelia Earhart, prima femeie pilot care a reuşit să traverseze Atlanticul.

Amelia Earhart s-a născut la 24 iulie 1897 în Atchison, Kansas şi a fost un pioner în aviație și o militantă angajată pentru drepturile femeii.

Cu ocazia celor 115 ani de la nastere, Google îi dedică un superb logo pe pagina motorului de căutare, contribuind astfel la un proiect educaţional cu ajutorul internetului.

Amelia Earhart a atras atenția presei internaționale la data de 17/18 iunie 1928 ca prima femeie pasageră care a traversat cu avionul Oceanul Atlantic, fiind sărbătorită și declarată „femeia anului” devenind un idol feminin. La toate interviurile date, a subliniat că femeile nu sunt cu nimic mai prejos decât bărbații. În 1929 a contribuit la înființarea clubului piloților feminini „Ninety Nines”, cu scopul sprijinirii femeilor care vor să zboare cu avionul.

În anul 1931 a fost cerută în căsătorie de George P. Putnam, mentorul și admiratorul ei. Ea s-a căsătorit cu oarecare rezerve, temându-se că familia îi va limita posibilitatea de a pilota.

blank

La 34 de ani, când deja devenise o celebritate în lumea aviaţiei, Amelia Mary Earhart a încercat să zboare din Statele Unite la Paris, pe 20 Mai 1932. După un zbor care a durat 14 ore şi 56 de minute, la bordul aeronavei Vega 5B, aceasta a reuşit traversarea istorică însă a trebuit să se mulţumească cu o aterizare în Irlanda de Nord în localitatea Culmore, unde acum a fost construit de altfel un Muzeu numitAmelia Earhart Centre.

După ce a împlinit vârsta de 40 de ani, a dorit să facă înconjurul pământului la ecuator. După ce parcursese deja trei pătrimi din zborul planificat, a decolat la data de 2 iulie 1937 de la Lae (Noua Guinee) zburând spre insula Howland din Pacific, unde nu a mai sosit niciodată.

Leave A Reply

Your email address will not be published.