blank

Alitalia reia zborurile spre São Paulo și Buenos Aires.

0 904

Alitalia a operat primele zboruri spre São Paulo (Brazilia), după o suspendare de peste nouă luni. Iar serviciile către Buenos Aires (Argentina) vor fi reluate la sfârșitul acestei săptămâni. 

Noua Alitalia a restabilit operațiunile între Roma Fiumicino (FCO) și São Paulo Guarulhos (GRU) pe 15 decembrie. Un zbor din capitala Italiei către Buenos Aires Ministro Pistarini (EZE) urmează să fie operat pe 19 decembrie.

Ambele rute vor fi onorate cu aeronave de tipul Boeing 777-200ER cu o frecvență de 1 zbor săptămânal. 

În Brazilia, un nou acord de tip ”code share” încheiat cu GOL va oferi pasagerilor Alitalia conexiuni cu alte 39 de destinații din țară.

Între timp, zborurile din Buenos Aires vor funcționa cu sprijinul comercial al colegilor SkyTeam, Aerolineas Argentinas. Transportatorul național al Argentinei va furniza conexiuni către alte 33 de destinații interne argentiniene. 

Alitalia a declarat că reluarea ambelor rute este susținută de cererea de marfă. Aeronavele Boeing 777-200ER au o capacitate de încărcare de 20 de tone.

Prin adăugarea rutei, Alitalia a restabilit zboruri către 21 de destinații internaționale. Cu toate acestea, doar trei sunt rute pe distanțe lungi: New York JF Kennedy (JFK), São Paulo și Buenos Aires. 

În octombrie, s-a confirmat că Alitalia va fi înlocuită de noua companie de stat Italia Trasporto Aereo. Noua Alitalia va include 75 de avioane și 7.000 de angajați, în scădere față de cele 92 de avioane deținute în prezent și peste 11.000 de angajați. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.