Al 11-lea Summit al Aviației Arabe militează pentru investiții strategice în tehnologie, durabilitate și forță de muncă calificată pentru a asigura viitorul industriei

0 81

Subiectele care au dominat discuțiile au fost impactulavansului tehnilogic și schimbările în așteptările consumatorilor, precum și necesitatea unei colaborări mai strânse pentru a stimula investițiile durabile în sectorul aviatic.

Această ediție a Summitului Aviației Arabe (AAS) s-a încheiat ieri la Centrul Internațional de Expoziții și Conferințe Al Hamra din Ras Al Khaimah. Concentrându-se pe o gamă largă de subiecte critice din industrie, principalul eveniment de aviație și turism din regiune a evidențiat, de asemenea, presiunile generate de penuria de piese și întârzierile în livrări, precum și reziliența continuă a industriei aviatice care vizează redresarea și creșterea sectorului.

Tema „Explorând Viitorul Călătoriilor”

Desfășurat sub tema „Explorând Viitorul Călătoriilor”, cea de-a 11-a ediție a summitului anual a adunat profesioniști din industrie pentru două zile de dezbateri în paneluri, discursuri-cheie și evenimente de networking, în scopul de a împărtăși perspective privind provocările și oportunitățile din piața din Orientul Mijlociu, una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere din lume.

Rolul combustibilului durabil (SAF)

Sesiunile au explorat creșterea durabilă a sectorului în contextul actualelor provocări macroeconomice și geopolitice. Rolul combustibilului durabil (SAF) în tranziția aviației către un viitor mai verde a fost un pilon central al discuțiilor pe tot parcursul evenimentului, în timp ce experții au dezbătut cele mai practice abordări pe care părțile interesate din industrie le pot adopta pentru a atinge obiectivele de zero emisii nete până în 2050. De asemenea, liderii din industrie au evidențiat deficitul tot mai mare de competențe din sector și implicațiile sale pentru părțile interesate, pe măsură ce cererea de călătorii crește.

Prima zi a Summitului Aviației Arabe

Prima zi a Summitului Aviației Arabe a explorat inovațiile emergente și tehnologiile noi care transformă industria aviatică, precum și rolul de lider al companiilor aeriene din Orientul Mijlociu în stabilirea tendințelor globale și modelarea comportamentului călătorilor.

Cu un număr record de 1,22 milioane de vizitatori în 2023 și o creștere semnificativă de 24% în ceea ce privește sosirile internaționale, emiratul Ras Al Khaimah este bine poziționat și pe calea ce bună să devină o destinație a viitorului” , a declarat Excelența Sa Raki Phillips, Director Executiv al Autorității de Dezvoltare Turistică din Ras Al Khaimah, în ziua a doua a summitului.

Investițiile continue ale emiratului în sporirea conectivității aeriene, îmbunătățirea infrastructurii turistice și dezvoltarea unui ecosistem ancorat în conceptul de sustenabilitate îi consolidează și mai mult statutul ca destinația cu cea mai rapidă creștere din regiune”, a adăugat el. “Pe măsură ce cererea pentru călătorii “fără granițe” crește, Visa Turistică unică GCC va fi un factor de schimbare, permitând mai multor persoane și familii să experimenteze călătorii combinate în regiune.

Rolul crucial al industriei aviației și a turismului ca principali contribuitori la PIB-ul națiunilor

În discursul său de deschidere, Adel Ali, Directorul Executiv al Air Arabia, a evidențiat rolul crucial al industriei aviației și a turismului ca principali contribuitori la PIB-ul națiunilor și cel mai mare generator de oportunități de angajare la nivel mondial. A subliniat, de asemenea, că, pe măsură ce modelele noi de afaceri și tehnologiile schimbă așteptările și experiențele dorite de consumatori, este important să se elimine decalajele actuale de competențe din industrie. “Abordarea colaborativă și axată pe soluții în privința provocărilor legate de sustenabilitate și impact asupra mediului, atât la sol, cât și în aer, va fi elementul-cheie care va duce sectorul către următoarea sa fază de creștere”, a adăugat el.

Cu toate că sectorul aviatic se recuperează după perturbările provocate de pandemie, el continuă să se confrunte cu politicile reactive urmărite de mai multe țări în timpul crizei globale de sănătate”, a declarat Abdul Wahab Teffaha, Secretar General al Organizației Transportatorilor Aerieni Arabi, subliniind că, pe măsură ce persistă provocările pe lanțul de aprovizionare, inflația și condițiile economice globale limitează în continuare creșterea liberă a sectorului.

A adăugat că, pentru a atinge obiectivele de durabilitate, necesitatea momentului este de a stimula utilizarea energiei curate în loc să penalizeze companiile aeriene, iar adoptarea digitalizării călătoriilor în toate fazele sale va fi crucială pentru eliminarea decalajelor tehnologice din sector.

Aviația este o parte intrinsecă a turismului

Aviația este o parte intrinsecă a turismului”, a afirmat Julia Simpson, Președinte și CEO al Consiliului Mondial al Turismului, chemând la discuții toți factorii implicați și îndemnând la colaborare pentru îmbunătățirea durabilității a sectorului.

În timp ce potențialul tehnologic și cadrele reglementare asociate cu Combustibilul Aviației Durabile sunt pregătite să conducă industria pe calea dezvoltării sustenabile, guvernele trebuie să intensifice eforturile cu politici și stimulente de susținere și să stabilească traiectoria necesară pentru a crește până în 2050”, a adăugat ea.
Datorită creșterii cererii pentru călătorii aeriene la nivel mondial, eficiența costurilor și flexibilitatea financiară oferite de leasingul de aeronave sunt cruciale pentru stimularea creșterii sectorului, au declarat experții în cadrul summitului.

Comenzile mari și constrângerile continue în aprovizionarea cu aeronave au determinat creșterea puternică a pieței de leasing a aeronavelor, a spus Steve Rimmer, CEO al Altavair, în timp ce Tariq Al Ghaziri, Director Executiv Adjunct al AviLease, a afirmat că, în conformitate cu strategia Vision 2030 a Arabiei Saudite, compania cu o vechime de 18 luni explorează toate tipurile de echitate și își propune să se extindă pe piața internațională, vizând investiții în calitate (IG).

Leave A Reply

Your email address will not be published.