Airbus vinde părți ale unui Superjumbo A380, un simbol al aviației în secolul XXI

0 253

În data de 27 aprilie 2005, primul Airbus A380 a decolat de pe aeroportul Toulouse-Blagnac pentru zborul său inaugural. Acest eveniment global, de care își amintesc milioane de oameni, a marcat începutul unei povești de dragoste remarcabile între această aeronavă excepțională și oameni din întreaga lume.

Peste 500 de piese și bucăți din A380 sunt scoase la licitație

Pentru a alimenta această pasiune, Airbus a decis să organizeze o licitație de piese A380 în perioada 13 – 15 octombrie 2022 în Toulouse, Franța, dar și online. Acest lucru le va oferi pasionaților posibilitatea de a cumpăra o adevărată bucată de istorie prin intermediul pieselor selectate pentru interesul lor tehnologic și adesea estetic.

Ce va fi disponibil pentru cumpărare?

Lămpi, bare, scări, balustrade, cărucioare, scaune și chiar și frânghia de evacuare a cabinei vor fi disponibile la licitație. Aproape 500 de articole, marea majoritate fiind din cabina avionului emblematic, vor fi puse în vânzare în cadrul acestui eveniment, care se va desfășura atât în persoană, cât și la distanță, gestionat de casa de licitații Marc Labarbe.

Majoritatea veniturilor din vânzare vor fi donate Fundației Airbus pentru a ajuta la finanțarea inițiativelor sale umanitare. O parte din aceste venituri va fi donată și asociației AIRitage, care lucrează pentru protejarea patrimoniului aviatic.

Aproape toate piesele care vor fi licitate provin de la A380 MSN13. Această aeronavă, care a intrat în serviciu pe 23 octombrie 2008, a transportat până la 489 de pasageri într-o configurație cu trei clase. Alte părți, cum ar fi scaunele din clasa business, au fost preluate de la diferite avioane A380. Fii primul care deține o parte din A380, o emblemă aeronautică și prima aeronavă nouă a secolului XXI.

MSN13 a fost dezafectat în 2021 de Tarmac Aerosave, lider mondial în managementul durabil al aeronavelor scoase din uz, cu tehnici avansate de dezmembrare și reciclare care permit o rată de recuperare de peste 90%.

Această licitație și livrarea MSN272-ului, ultima aeronavă produsă, către Emirates în decembrie 2021, nu marchează sfârșitul operațiunilor pentru A380. Superjumbo-ul Airbus va continua să funcționeze timp de decenii pe mai multe rute din întreaga lume, spre încântarea pasagerilor care continuă să se bucure de experiența A380. Această licitație este însă un tribut adus acestei aeronave. Acesta este programul care a permis Airbus să devină, ceea ce este astăzi, o companie integrată, care oferă o gamă completă de aeronave eficiente; un lider global, pionier în domeniul aerospațial durabil pentru o lume sigură și unită

Leave A Reply

Your email address will not be published.