blank

Airbus renunță la A380. Goodbye super-jumbo jet!

0 2.533

Este o chestiune de timp până când Airbus va face anunțul oficial. Va renunța la producția de avioane Airbus A380.

Potrivit site-ului airlinerwatch.com, oficialii Airbus au luat deja decizia de stopa producția de avioane A380, doar că anunțul oficial ar putea fi făcut pe 14 februarie, când este programată conferința de presă pentru prezentarea rezultatelor anuale.

Zilele trecute scriam despre Qantas, care a renunțat la cele 8 avioane A380 din comanda suplimentară. Totodată, Emirates și Airbus au purtat discuții pe seama super jumbo. Zvonurile din piață anunță că Emirates va renunța la cele 36 de avioane A380 restante și vor opta pentru A350 XWB.

Airbus stopează producția de avioane A380

Din păcate, etapa de producție Airbus A380 a durat mai puțin față de estimările inițiale. Cel mai mare avion de pasageri, care vine echipat cu 4 motoare și capabil să transporte până la 800 de pasageri, a pierdut teren în fața noilor modele widebody echipate cu 2 motoare.

Când proiectul Airbus A380 de debutat în 2001, acesta a atras privirile tuturor din industrie și a fost primit cu aplauze. Marile companii aeriene priveau cu optimism lansarea acestui avion. Vă reamintim că operatorul Qantas a fost primul transportator aerian care a plasat o comandă pentru A380, în 2001.

Însă piața a fost supraevaluată, iar criza economică din 2008 a influențat mult evoluția traficului aerian. Totodată, A380 a devenit mult prea costisitor la nivel operațional.

Odată cu apariția noilor aeronave Airbus A350 șiBoeing 787, A380 a pierdut tot mai mult teren în fața acestora.

Chiar dacă Airbus va stopa producția de avioane A380, companiile aeriene vor continua să exploateze cel mai mare avion din lume. Sperăm să zburăm cu cât mai multe dintre ele 🙂

Goodbye, Airbus A380!

Leave A Reply

Your email address will not be published.