Airbus lansează Flightlab – laboratorul de testare al tehnologiilor din viitor.

0 434

Airbus Helicopters a început testele în zbor la bordul Flightlab, o platformă laborator în zbor dedicată exclusiv maturizării noilor tehnologii. Flightlab-ul Airbus Helicopters oferă un spațiu de test agil și eficient pentru testarea rapidă a tehnologiilor care ar putea echipa în viitor actuala gamă de elicoptere a Airbus și chiar viitoarele aeronave cu aripi fixe sau (e) platforme VTOL.Airbus Helicopters intenționează să urmărească testarea tehnologiilor de propulsie hibridă și electrică cu ajutorul Flightlab, precum și explorarea autonomiei și a altor tehnologii menite să reducă nivelul de zgomot al elicopterului sau să îmbunătățească întreținerea și siguranța zborului.

Testele de zbor au început în aprilie 2020.

Testele de zbor au început în aprilie anul trecut, când laboratorul a fost folosit pentru a măsura nivelul de zgomot al elicopterului în zonele urbane și pentru a studia în special modul în care clădirile pot afecta percepția oamenilor.

O altă testare a fost efectuată în decembrie pentru a evalua sistemul Rotor Strike Alerting (RSAS) care vizează alertarea echipajelor cu privire la riscul iminent de coliziune cu rotoarele principale și cele din coadă.

Testele din acest an vor include o soluție de detectare a imaginilor prin intermediul camerelor pentru a permite navigarea la altitudine mică, viabilitatea unui sistem dedicat de monitorizare a sănătății și uzurii (HUMS) pentru elicopterele ușoare și un sistem de rezervă a motorului, care va furniza energie electrică de urgență în cazul unei defecțiuni a turbinei.

Testarea pe Flightlab va continua în 2022 pentru a evalua un nou design ergonomic al comenzilor de zbor intuitive destinate să reducă și mai mult  sarcinile pilotului, care ar putea fi aplicabil elicopterelor tradiționale, precum și altor formule VTOL, cum ar fi UAM.

Airbus-lansează Flightlab–laboratorul-testare-tehnologiilor-viitor

Airbus are deja mai multe Flightlabs bine cunoscute, cum ar fi A340 MSN1, utilizat pentru a evalua fezabilitatea introducerii tehnologiei aripilor cu curgere  laminară a aerului pe o aeronavă mare, și A350 Airspace Explorer folosit pentru a evalua în zbor tehnologiile de comunicare interconectate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.