Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Airbus Helicopters și IAR își extind parteneriatul strategic și pentru elicopterul H145M

0 377

Airbus Helicopters și IAR au semnat un acord de Cooperare Industrială în vederea personalizării elicopterului H145M pentru misiuni de atac pentru forțele armate române, în prezența lui Claudiu Năsui, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și a lui Bruno Even, CEO Airbus Helicopters.

Programul de cooperare propus cuprinde transferul de capacitate de tehnologie și know-how de nivel înalt de la Airbus Helicopters la Industria de apărare din România, cu obiectivul de a asigura disponibilitatea continuă din punct de vedere tehnic a flotei de elicoptere H145M care ar urma să fie operată de Ministerul Apărării din România. Acest nou acord se adaugă acordului exclusiv de Cooperare Industrială deja existent, în temeiul căruia IAR a devenit principalul contractor pentru H215M pentru orice comandă viitoare din partea Ministerului Apărării din România în vederea înlocuirii flotei îmbătrânite de elicoptere.

AR ar răspunde de producerea și personalizarea elicopterelor H215M și, respectiv, H145M în Brașov

Pentru a-și extinde prezența pe piața românească, IAR ar răspunde de producerea și personalizarea elicopterelor H215M și, respectiv, H145M în Brașov. Aceste două proiecte ar aduce beneficii substanțiale României, cum ar fi ocuparea forței de muncă, dobândirea de abilități profesionale la nivel înalt, contribuții mai mari la bugetul local, investiții în educație, și ar permite României să se alăture clubului exclusivist al țărilor capabile să producă elicoptere de tip H215 / H215M.

H215M este un elicopter multi-rol mediu-greu care și-a dovedit capabilitățile în luptă, combinând rezistența recunoscută a familiei Cougar și Super Puma cu cabina de pilotaj integral din sticlă, pilotul automat și avionica specifică elicopterului H225M. Cu costuri competitive de funcționare și întreținere și capacitatea de a fi implementat cu ușurință, H215M este o soluție accesibilă și eficientă pentru categoria de aripă rotitoare.

H145M, cu inegalabilul pilot automat pe 4 axe și sistemul avionic Helionix®, este proiectat pentru o gamă largă de misiuni solicitante (de la atac ușor, la transportul de trupe, transportul de mărfuri sau evacuarea aeromedicală). Este optimizat pentru a efectua misiuni speciale de securitate, transport sau tragere cu armament la distanță de siguranță față de focul inamic, pe timp de zi sau noapte, pe vreme nefavorabilă sau vizibilitate redusă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.