Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Airbus BelugaXL, în livery complet (Foto / Video)

Pe 28 iunie, primul Airbus BelugaXL a fost prezentat în livery complet. După cum arată, noi l-am botezat ”Delfinul zburător”. Și nu întâmplător. Numele de Beluga vine de la o specie de delfini albi, care se regăsesc în apele Oceanului Artic.

0 422

Pe 28 iunie 2018, primul Airbus BelugaXL a ieșit de la vopsit. A fost prezentat într-un livery special, care a fost ales în urma unui sondaj realizat printre angajații Airbus. Au fost trimse 6 variante de livery spre votare, iar 40% din cei 20 000 de participanți au ales ”smiley livery”. În ansamblu, schema cromatică ne duce cu gândul la delfinul alb de unde vine și numele de Beluga.

Airbus BelugaXL în noul livery

Aeronava va fi supusă unor teste la sol înainte de operarea primului zbor, care este programat în această vară. Airbus BelugaXL a apărut în urma undei decizii din 2014. Actuala flotă de aeronave cargo Airbus Beluga nu poate transporta anumite componente necesare aeronavelor Airbus. Astfel, s-a luat decizia de a se construi o nouă flotă de avioane cargo pentru Airbus, botezate BelugaXL.

Airbus-BelugaXL-vopsit

Airbus-BelugaXL-angajati-Airbus

Noile aeronave supradimensionate sunt construite pe platforma modelului A330-200, însă fuselajul a fost adaptat noilor cerințe de transport. Primul dintre cele cinci BelugaXL va zbura în vara acestui an și va intra în serviciul operațional în 2019. Odată cu introducerea acestor aeronave, va crește și producția de aeronave din familia A350 XWB.

Leave A Reply

Your email address will not be published.