blankblank

Airbus Beluga XL, primul zbor în Q3 2018

Airbus Beluga XL prinde contur la linia de asamblare finală de la Toulouse. Procesul de asamblare a demarat pe 12 aprilie 2017, odată cu primele piese ajunge la baza Airbus.

0 827

Airbus Beluga XL este numele noului avion cargo dedicat zborurilor speciale Airbus. Acesta este construit pe platforma avionului comercial Airbus A330-200.

Primul zbor în Q3 2018

Conform noilor informații emise de Airbus, primul Airbus Beluga XL va opera primul zbor în trimestrul al 3-lea din 2018. În prezent, aeronava prinde contur la baza Airbus din Toulouse. Asamblarea are loc la linia de asamblare finală L34.

Airbus a anunțat că au fost instalate sistemele electrice și mecanice. Acestea vor fi pornite la finalul lui 2017, urmând ca în Q1 2018 să aibă loc testele la sol. Înainte de intrarea în serviciul operațional, Beluga XL va fi supus unor teste pentru certificare, care vor dura aproximativ 10 luni.

Airbus Beluga XL

Noua flotă cargo Airbus va cuprinde 5 avioane Beluga XL. Primul va intra în serviciul operațional în 2019. Acestea vor înlocui treptat actualele Beluga ST, care au fost construite în jurul aeronavei A300.

Odată cu introducerea primului Beluga XL în serviciul comercial, producția de aeronave Airbus A350 XWB va putea crește. Noile aeronave de transport Airbus, care vor fi folosite doar pentru serviciul intern, vor putea transporta inclusiv aripile noilor A350 XWB.

Leave A Reply

Your email address will not be published.