blank

Airbus Beluga XL la primul zbor (Air-to-Air)

Pe 19 iulie 2018, am asistat la un moment istoric Airbus. Primul Beluga XL s-a desprins de la sol în primul zbor de test. După 4 ore și 11 minute de zbor, avionul s-a întors la Toulouse.

Pe 19 iulie, Airbus Beluga XL a operat primul zbor. Pentru certificare, primul Beluga XL va opera până la 600 de ore de zbor pe parcursul a 10 luni. Urmând ca din 2019 să intre în serviciul operațional și să înceapă înlocuirea actualelor aeronave Beluga.

Vă reamintim că avioanele Beluga sunt folosite de Airbus pentru a transporta părți de fuselaj la liniile de asamblare ale aeronavelor. Actuala flotă Beluga nu poate îndeplini unele sarcini de transport. Anumite componente ale avionului A350 XWB sunt mai mari față de zona cargo al actualului Beluga. Însă noul Beluga XL va rezolva această problemă.

Airbus Beluga XL filmat în zbor

La evenimentul de la Toulouse au participat sute de persoane (iubitori de avioane, reprezentanții presei, oficiali Airbus și angajații companiei). Airbus Beluga XL a oferit un spetacol la sol, dar și în aer. Urmăriți imagini inedite filmate la sol și în zbor!

Leave A Reply

Your email address will not be published.