blank

Airbus BELUGA XL a primit certificarea EASA după 700 de ore de zbor

0 3.258

BelugaXL a primit certificarea de la Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (EASA). Încă un pas făcut spre intrarea în serviciul operațional. Conform planului Airbus, Beluga XL ar urma să înceapă zborurile regulate până la finalul acestui an.

Aeronava joacă un rol important în sistemului industrial Airbus. Va contribui la creșterea producției de avioane dincolo de 2019. BelugaXL poate transporta 30% mai mult față de modelul BelugaST. Este cu 7 metri mai lungă și cu 1 metru mai largă decât predecesorul său.

EASA a certificat aeronava BelugaXL

Însă cel mai important aspect, BelugaXL poate transporta două aripi de A350 XWB, motivul etalon în dezvoltarea acestui avion cargo. BelugaST poate transporta doar una, îngreunând producția. Cu o sarcină maximă de transport 51 de tone, BelugaXL are o autonomie de 4.000 km (2200nm).

BelugaXL a primit certificarea EASA

Aeronava a primit certificarea după o campanie de testare intensă. BelugaXL a finalizat peste 200 de zboruri test. A operat peste 700 de ore de zbor. În total, 6 aeronave vor fi construite între 2019 și 2023, înlocuind treptat actuala flotă de avioane cargo BelugaST.

Lansat în noiembrie 2014, programul BelugaXL a fost costruit în jurul modelului A330-200. BelugaXL este alimentat de motoarele Rolls Royce Trent 700.

BelugaXL va completa flota de transportoare Airbus. Producătorul european de avioane preferă să transporte cele mai multe piese pe calea aerului, în special componentele mari. Dar Airbus folosește de asemenea transportul rutier, feroviar și maritim pentru a muta piesele între locurile sale de producție. 

La fel ca BelugaST, noul BelugaXL va opera din 11 baze din Europa, consolidând capacitățile industriale și permițând Airbus să își îndeplinească angajamentele.

Leave A Reply

Your email address will not be published.