Airbus A350 XWB este în Bolivia pentru teste la mare altitudine (video)

2 938

Aeronava Airbus A350 XWB (MSN3) este în Bolivia pentru teste la mare altitudine. Acestea vor avea loc pe aerodromurile Cochabamba (la o altitudine de aproximativ 2500 metri) şi La Paz (la o altitudine de aproximativ 3650 metri).

Testele efectuate la altitudini foarte mari sunt importante pentru orice tip de avion. Operaţiunile desfăşurate la altitudini mari solicită foarte mult motoarele, sistemele avionului şi unitatea de alimentare auxiliara (APU). Scopul acestor teste este acela de a valida funcţionalitatea completă a motoarelor şi a întregului avion în condiţii extreme.

Vor fi efectuate aterizări şi decolări în diferite condiţii, fiind simulate defecţiuni la motoare. Vor fi evaluate performanţele motoarelor la decolare şi aterizare, va fi analizat comportamentul pilotului automat la aterizările automate şi go-around.

De la primul zbor al unui Airbus A350 XWB, care a avut loc pe 14 iunie 2013, aeronavele de test MSN1 şi MSN3 au acumulat peste 800 de ore de zbor în aproximativ 200 de zboruri. Airbus va folosi 5 avioane A350 XWB pentru teste şi vor acumula peste 2500 de ore de zbor.

Totodată, aripile avionului Airbus A350 XWB au trecut cu brio peste testele de sarcină. Acestea au fost făcute în decembrie 2013, iar asupra aripilor au fost aplicate sarcini cu până la 1.5 ori mai mari faţă de cele pe care aeronava le-ar putea întâlni în activitatea sa. Testele au fost aplicate pe un corp de A350 static, care a fost construit special pentru a demonstra integritatea structurală a avionului.

A350_XWB_passes_Maximum_Wing_Bending_test

Sistemul riguros de testare va duce la certificarea modelului Airbus A350-900 de către autorităţile EASA (Europa) şi FAA (SUA), înainte de a intra în serviciul operaţional în Q4 2014.

Leave A Reply

Your email address will not be published.