Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Airbus a inaugurat linia de asamblare finală pentru A350 XWB (video)

1 368

La împlinirea a 40 de ani de la primul A300, pe 23 octombrie, Airbus a inaugurat linia de asamblare finală pentru cel mai nou model din familia 300 – A350 XWB. Acesta va continua tradiţia aeronavelor widebody. Linia de asamblare finală este la baza din Toulouse, Franţa. Are o suprafaţă de 74 000 de metri pătraţi şi va produce până la 10 aeronave A350 pe lună din 2018. Vor fi angajaţi aproximativ 1500 de oameni.

La ceremonia de inaugurare au fost prezente peste 1000 de persoane – reprezentanţi guvernamentali, parteneri Airbus, angajaţi Airbus, reprezentanţii unor linii aeriene, jurnalişti etc. Au luat cuvântul Prim-Ministrul Franţei, Jean-Marc Ayrault şi Preşedintele Airbus, Fabrice Brégier.

Pentru cei interesaţi, mai jos aveţi toată înregistrarea de la evenimentul de inaugurare

Airbus A350 XWB este programat să intre pe piaţă în 2014, dar până atunci se vor asambla modelele pentru teste. Va exista un model pentru testele de la sol şi unul pentru testele în zbor. Până în prezent, au fost comandate 558 de avioane A350 de 34 de companii aeriene.

Leave A Reply

Your email address will not be published.