blank

AirBaltic a inaugurat ruta Riga – Bucureşti, pe 3 iunie 2014

0 623

În martie 2014, AirlinesTravel v-a anunţat de intenţiile companiei AirBaltic de a lansa zboruri spre România.

Iată că acest lucru s-a întâmplat conform graficului, iar operatorul aerian al Letoniei a lansat, pe 3 iunie, zboruri pe ruta Riga – Bucureşti. Ruta între Bucureşti şi capitala culturală europeană a anului 2014 are o frecvenţă de 4 zboruri pe săptămână, în sezonul de vară 2014 (marţea, miercurea, vinerea şi sâmbăta) şi vor fi 3 zboruri pe timp de iarnă, potrivit declaraţiilor reprezentanţilor airBaltic.

Cele patru zboruri dus-întors asigură conexiuni atât între cele două capitale, cât şi către alte destinaţii din regiunea baltică, Scandinavia şi Rusia.

Zborurile vor fi operate cu aeronave Bombardier Dash 8 Q400 NextGen, iar timpul de zbor este estimat la 2 ore şi 55 de minute. Preţul unui bilet dus-întors porneşte de la 179 euro, incluzând taxele de aeroport şi taxele de rezervare, exceptând preţul bagajelor de cală, care costă 30 de euro la plata pe site sau 40 de euro în aeroport. Pentru cei care vor călători la clasa Business Elite, preţul unui bilet dus-întors are preţul de 635 euro.

airBaltic estimează un număr de 20.000 – 25.000 de pasageri în fiecare an pentru noua rută, dintre care 70% vor călători în vacanţă, iar 30% în scop de afaceri.

Cu un număr de 3 milioane de pasageri transportaţi în 2013, airBaltic continuă să se extindă în acest an, până la finalul anului urmând a fi introduse 6 noi destinaţii.

Operatorul leton deserveşte peste 60 de destinaţii pornind de la Riga. Din fiecare dintre aceste locaţii, airBaltic oferă conexiuni convenabile via North Hub Riga către reţelele din Europa, Scandinavia, Rusia, Comunitatea Statelor Independente şi Orientul Mijlociu.

Flota airBaltic este formată din 25 de aeronave – cinci aeronave Boeing 737-500, opt Boeing 737-300 şi 12 Bombardier Dash 8 Q400 NextGen. airBaltic oferă zboruri nonstop din trei capitale baltice: Riga, Vilnius si Tallinn.

Turist în Riga
Plin de satisfacţie din punct de vedere cultural, turistul poate folosi Riga, centrul regiunii baltice, ca punct de plecare către alte destinaţii, departe de civilizaţie. Turiştii se pot bucura de scurtă dar intensă vară baltică. Cele trei ţări baltice, Estonia, Letonia şi Lituania, au peste 1.000 km de coastă.
Oraşul Riga a găzduit aproximativ 1,5 milioane de turişti în 2013, iar în 2014, când oraşul şi-a câştigat titlul de capitală culturală europeană, sunt aşteptaţi circa 2 milioane de vizitatori.

Leave A Reply

Your email address will not be published.