blank

Air Serbia dorește să se extindă în România!

0 1.114

Oficialii Air Serbia au dezvăluit recent că operatorul aerian intenționează să își dezvolte rețeaua în sezon de iarnă, după o vară concentrată pe consolidare. CEO Air Serbia, Jiri Marek, a dezvăluit mai multe despre strategia de extindere a companiei aeriene pe distanțe scurte, concentrându-se atât pe rețeaua sa regională, cât și pe cea europeană.

În ceea ce privește destinațiile europene pe distanțe scurte sau regionale, există strategii diferite. La nivel regional, acoperim deja șaptesprezece destinații din fosta Iugoslavie, cea mai recentă destinație adăugată fiind Mostar, care a fost lansată în aprilie. Majoritatea destinațiilor sunt deservite de flota de turbopropulsoare ATR”. a declarat domnul Jiri Marek. Acesta a mai adăugat: „Ne uităm și în Balcani și Europa de Est pentru că, dacă te uiți la poziția geografică a Belgradului, există o mulțime de oportunități în Bulgaria și România. În acest moment, deservim doar capitalele celor două țări plus o destinație la malul Mării Negre – Varna. Prin urmare, potențial există, iar următoarea destinație ar putea fi, cel mai probabil, din România…”, scrie exyuaviation.com.

Când vine vorba de rețeaua operațională europeană, domnul Marek a spus că sunt acoperite majoritatea destinațiilor din Europa cu cerere point-to-point. „Legat de piața europeană, ne-am uitat uitat la destinațiile cu cerere mare de trafic point-to-point, dar aproape că nu mai există destinație spre care să nu zburăm. Cel mai bun exemplu în acest sens a fost atunci când Wizz Air și-a anunțat extinderea de la Belgrad, iar toate destinațiile lansate erau deja deservite de Air Serbia….”.

În acest moment, nu a fost menționată destinația din România vizată de Air Serbia, dar ar putea fi Iași, Timișoara sau Cluj-Napoca. Sau poate Brașov dacă ținem cont de faptul că noua rută ar fi putea lansată în orarul de iarnă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.