blank

Jocul de poker, noroc sau abilitate?

24

Mulți cred că la poker trebuie să ai prima dată noroc, dar acesta nu este adevărat. Desigur, este important și acest aspect. Dar pentru un succes care să reziste în timp, ai nevoie de abilități, strategii și pricepere. De aceea, cei mai buni jucători reușesc să obțină mai multe victorii. Sunt buni la acest joc și demonstrează asta cu ajutorul turneelor pe care le-au câștigat.

Ocazional, și jucătorii de top mai au parte de înfrângeri, chiar și în fața unor jucători foarte slab cotați sau chiar amatori. Dar dacă mai joacă de 99 de ori, tot de 99 de ori va câștiga jucătorul de top. Până la urmă, și o echipă de fotbal de top mai pierde în fața ultimei clasate din campionat. Iar atunci este o mare surpriză.

Dacă vrei să afli mai multe despre abilitățile la jocul de poker, înscrie-te pe o platformă și joacă chiar tu. Din experiență înveți cel mai mult. Ca să-ți mărești șansele de succes, nu ezita să iei și un bonus fără depunere, imediat după înregistrarea contului.

Matematică & strategie

Cele două elemente de bază pentru un jucător de poker sunt matematica și strategia. Jucătorii buni înțeleg că pokerul este despre abilități, iar cei de top se folosesc în primul rând de strategia de joc și de matematică.

De aceea, jucătorii de top pun cei mai mulți bani în pot atunci când te afli într-un avantaj statistic. Aceștia vor pune de asemenea cele mai mici mize atunci când nu se află în avantaj. Dacă procedezi în acest mod, vei vedea că în timp vei avea mult mai mult succes și o rată de câștig mai mare.

Folosirea matematicii arată de ce pokerul nu este un joc de noroc. Ai nevoie de multă practică și de mult efort ca să înțelegi jocul. Dar nu trebuie să fii un geniu al matematicii ca să fii foarte bun la poker. Nu strică dacă ești, pentru că vei înțelege probabilitățile și cotele mult mai rapid.

Pe măsură ce te joci, vei calcula din mers șansele de câștig și suma pe care o poți câștiga. Este un raport dintre miza plasată și probabilitatea pe care o ai ca mâna să fie câștigătoare. Dacă vrei să obții profit, acest raport trebuie să fie întotdeauna în favoarea ta.

Strategia la poker se referă la deciziile bune pe care le iei. Trebuie să bazezi pe informațiile pe care le ai la dispoziție. Astfel, deciziile variază de la o rundă la alta, deci trebuie să gândești și să iei decizii pe loc.

Jocul versus alți oponenți

Pokerul nu seamănă cu alte jocuri de casino. Doar la blackjack mai joci împotriva dealerului. Dar la poker, vei juca împotriva mai multor jucători care încearcă să te învingă și să-ți ia bani. Nivelul de adrenalină este mai ridicat, dar odată cu acesta, crește și nivelul de abilități necesar pentru succes.

La blackjack, dealerul urmărește un set de reguli clar, deci mutările lui sunt previzibile. În schimb, la poker este mult mai multă libertate de mișcare. Acest lucru înseamnă că jucătorii sunt mai imprevizibili.

Pentru că nu există un dealer și o casă, atunci cei care vor avea de fapt avantaj sunt cei mai buni jucători. De aceea, jucătorii de top vor face întotdeauna bani, cu condiția să joace de cele mai multe ori cu jucători mai slabi decât ei.

Abilități necesare

În afară de ceva cunoașteri matematice, succesul la poker mai cere și alte abilități. Probabil cea mai importantă este bluffingul sau cacealmaua. Dincolo de cărți, de matematică, probabilități și strategie, pokerul este un joc psihologic.

Ca să ai succes, trebuie să fii un maestru al decepției, adică să induci altor jucători exact ceea ce vrei tu. Iar ca să-ți reușească, trebuie să te pricepi foarte bine la citit adversarul. Dacă îi citești comportamentul, poți prezice, cel puțin într-o oarecare măsură, care va fi următoarea sa mișcare.

Această abilitate face ca pokerul să fie un joc unic. Nu există la alt joc de cărți nevoie de psihologie. Și la blackjack ai nevoie de anumite abilități, dar nu de această natură. Mișcările dealerului sunt predeterminate, deci nu ai ce să citești la el și nici cum să-l influențezi. Va trage carte la 16 și va sta la 17, conform regulilor jocului, deci nu va avea de ales.

La poker, dacă ești un maestru al psihicului uman, poți câștiga în fața unui adversar care a avut o mână mai bună decât a ta.

Concluzii

Foarte mulți jucători ajung să piardă bani la poker tocmai pentru că tratează pokerul ca fiind un joc de noroc. Lucrurile nu stau deloc așa. Acest joc necesită multe abilități, dar și un efort susținut de îmbunătățire. La fel ca în sport, și jucătorii progresează, mai ales dacă sunt perseverenți. Este la fel de adevărat că un jucător de poker de top poate regresa dacă nu își mai dă atât de mult interesul la joc. Așadar, pokerul necesită antrenament și trebuie să rămâi pregătit ca să faci față competiției.

Comments are closed.