Air Koryo a fost desemnată cea mai slabă companie aeriană din lume (Video)

0 784

Pentru a 4-a oară consecutiv, Air Koryo, compania aeriană naţională a Coreei de Nord, a fost desemnată cea mai slabă companie aeriană din lume într-un clasament Skytrax.Skytrax, prestigioasa agenţie de consultaţă în aviaţie din Londra, a acordat o stea companiei aeriene Air Koryo. În urma evaluărilor făcute şi în baza celor 10 criterii, compania nord-coreeană a primit o stea din şapte la majoritatea acestora, inclusiv la flotă, servicii şi mese servite la bord. Ceva mai bine a stat la prezentarea echipajului de cabină unde a primit trei stele, dar insuficiente pentru a ajunge la nivelul companiilor aeriene Syrianair, Iran Air sau Merpati Nusantara Airlines, care au două stele.

Air_Koryo_cabin_service

Nu mă miră poziţia slabă a companiei. Air Koryo deţine o flotă formată din 16 aeronave foarte vechi, multe dintre ele cred că sunt încă din anii `50, toate de provenienţă rusească: An-24 Antonov, An-148, Ilyushin II-18, Ilyushin II-62 și Tupolev Tu-134, Tu-154 şi Tu-204. Air Koryo zboară spre 23 de destinaţii din baza de la Phenian, inclusiv spre Beijing, Shanghai şi Dalian din China, Kuala Lumpur şi Kuweit.

Air_Koryo_Tu_204

În martie 2006, din motive de siguranţă, Air Koryo a fost adăugată pe lista transportatorilor aerieni interziși în Uniunea Europeană.

În martie 2010, Air Koryo a fost lăsat să reia operațiunile în UE cu aeronavele Tu-204, care au fost dotate cu echipamentele necesare pentru a se conforma standardelor internaționale obligatorii. Toate celelalte aeronave Air Koryo continuă să fie interzisă pe aeroporturile UE şi în spațiului aerian al UE.

Leave A Reply

Your email address will not be published.