blank

Air India a fost vândută pentru 2.4 miliarde de dolari. Vezi cine este cumpărătorul!

0 592

Conglomeratul gigant indian Tata răscumpără Air India, la 89 de ani după ce a fondat-o drept Tata Air și la jumătate de secol după naționalizare, a declarat guvernul Indiei.

Acordul de 2,4 miliarde de dolari marchează sfârșitul unui efort îndelungat de privatizare a operatorului național al Indiei, profund îndatorat. Conform bilanțului, Air India a consumat peste 14,7 miliarde de dolari din bani publici începând cu 2009. Tata a câștigat consorțiul SpiceJet condus de Ajay Singh.

Transportatorul național a suferit pierderi de la fuziunea sa cu Indian Airlines în 2007. Cu toate acestea, a fost nevoie de peste două decenii și până la trei încercări pentru ca Air India să schimbe în cele din urmă proprietarul. Acordul Tata include și filiala Air India Express.

Compania aeriană a fost înființată în 1932 cu primul zbor pilotat de însuși președintele omonim al lui Tata, JRD Tata. Aeronava a transportat poșta și pasageri într-o aeronavă model Havilland Puss Moth, de la Karachi la Bombay prin Ahmedabad.

Compania aeriană a fost naționalizată în anii 1950.

„ Bine ați revenit, Air India!”, a postat pe Twitter, președintele emerit al patriarhului Tata, Ratan Tata, recunoscând că „ar fi nevoie de eforturi considerabile pentru a reconstrui ” compania. Compania aeriană a câștigat la un moment dat reputația de a fi una dintre cele mai prestigioase companii aeriene din lume. Tata va avea ocazia de a reconstrui imaginea și reputația de care se bucura Air India în anii trecuți

Tata Group, una dintre cele mai mari și mai vechi companii din India, are peste 800.000 de angajați în 100 de țări.

Tata deține 51% din compania aeriană indiană Vistara, în timp ce Singapore Airlines deține restul de 49%. Totodată, TATA are și o participație de 84% din AirAsia India, iar Tata va încerca acum să le reunească.

Air India vine cu o flotă de aproximativ 120 de avioane, pe lângă cele 4.400 de sloturi de aterizare și parcare interne și 1.800 sloturi la aeroporturile interne și 900 de sloturi la aeroporturile internaționale. Air India operează 50% din toate zborurile internaționale din India.

În concluzie, Air India revine!

Leave A Reply

Your email address will not be published.