Air France şi KLM şi-au serbat ziua de „naştere” pe 7 octombrie

0 536

Air France şi KLM şi-au serbat ziua de „naştere” pe 7 octombrie. Operatorul KLM (Koninklijke Luchtvaartmaatschappij) a fost înfiinţat pe 7 octombrie 1919, iar Air France a luat naştere pe 7 octombrie 1933 prin fuziunea a cinci firme franceze: Air Union, Air Orient, Société Générale de Transport Aérien (SGTA), CIDNA şi Aéropostale. La mulţi ani!

Air France si KLM sunt printre puținele companii aeriene existente care au fost înfiinţate înainte de al doilea război mondial. Putem spune că au făcut parte din primul grup de operatori aerieni care au pus bazele aviaţiei civile. KLM a operat primul zbor, între Amsterdam şi Londra, în 1920. În Franţa, primul transatlantic Air France a zburat în 1930. În 1946, Air France şi KLM au lansat primele zboruri între Europa şi America de Nord, deschizând rutele Paris – New York şi Amsterdam – New York.

În 1950, Oceanul Atlantic era traversat de aeronave care zburau cu 900 Km/h, iar în 1976 Air France a introdus supersonicul Concorde care lega Parisul de New York în doar 3 ore şi 45 de minute.

În 1967, KLM a operat primul zbor de pe aeroportul Schiphol, în apropiere de Amsterdam. Air France a operat primul zbor de pe Paris-Charles de Gaulle în 1974, de la terminalul 1.

Şi destinul a unit cele două companii în 2004, formând astfel unul dintre cele mai mari grupuri de transport aerian european – Air France-KLM. Cine spunea să nu credem în zodii?

Ambele companii aeriene oferă pasagerilor zboruri spre 230 de destinatii din 113 de țări, de la hub-urile Paris-Charles de Gaulle şi Amsterdam-Schiphol. În prezent, grupul nu o duce prea bine financiar, dar caută mereu soluţii de redresare şi inovaţii în industria aviaţiei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.