blank

Paris Air Show 2013: Air France-KLM a plasat comandă fermă pentru 25 aeronave Airbus A350-900

0 733

În această dimineață, Air France – KLM a anunțat încheierea unei comenzi ferme pentru 25 de aeronave Airbus A350-900 și 25 opţionale. Valoarea acestor aeronave, conform catalogului companiei producătoare, se ridică la aproximativ 7,2 miliarde de dolari.

AFR_KLM_announcement_Bourget_2013

Acordul a fost încheiat în cadrul târgului Paris Air Show 2013, eveniment organizat în această perioadă la Le Bourget, lângă Paris, în prezența lui Alexandre de Juniac, Președinte și CEO al Air France-KLM Group începând cu data de 1 iulie 2013 și Fabrice Brégier, Președinte și CEO Airbus.

Aeronavele A350-900 vor fi echipate cu motoare Trent Rolls-Royce XWB, singurul tip de motor oferit pentru această aeronavă de către producător. Înglobând cele mai recente tehnologii, motorul Trent XWB va contribui în mod semnificativ la performanța aeronavelor Airbus A350 XWB.

AFR_KLM_announcement_Bourget_2013_2

Noutatea acestui aparat de zbor constă în reducerea consumului de combustibil cu peste 15% față de aeronavele curente și, de asemenea, reducerea în mod semnificativ a zgomotului și a emisiilor de gaze, confirmând angajamentul Air France-KLM pentru mediu și dezvoltare durabilă. Air France-KLM a fost inclus în Dow Jones Sustainability Index încă din anul 2004, unde a fost lider la categoria „Transport și Petrecerea timpului liber” în ultimii patru ani.

„Această comandă de aeronave de generație nouă, de înaltă performanță, reflectă importanța investițiilor noastre în beneficiul pasagerilor noștri, confortul lor fiind principala noastră preocupare. Prin această adiție de aeronave A350 Air France și KLM vor continua să opereze una dintre cele mai moderne flote din lume și să-și asigure creșterea activităților lung-curier în paralel cu obținerea de economii importante la nivel de costuri”

, a afirmat Alexandre de Juniac.

AFR_KLM_announcement_Bourget_2013_1

Peter Hartman, Președintele și CEO-ul KLM, a declarat:

„Comanda noastră pentru acest tip de avion deschide un nou capitol pentru Grup. Aceasta aeronavă aduce avantaje semnificative în ceea ce privește impactul asupra mediului înconjurător și va contribui la atingerea obiectivelor noastre ambițioase de reducere a zgomotului și a emisiilor de dioxid de carbon.”

Totodată, Grupul Air France-KLM a semnat astăzi o înțelegere preliminară cu Rolls-Royce prin care va echipa noile aeronave A350 cu motoare Trent XWB. Înțelegerea prevede și că o parte din procesul de mentenanță a acestora să fie realizat de Air France Industries KLM Engineering & Maintenance.

Contractul cu Airbus finalizează o comandă fermă pentru 50 de aeronave (25 Airbus A350-900 și 25 Boeing 787-9) anunțată în septembrie 2011. În luna decembrie a aceluiași an, Air France-KLM a semnat un contract și pentru achiziționarea a 25 de Boeing-uri 787-9 și opțional pentru alte 25 de aeronave.

Această comandă comună Air France – KLM de aeronave lung-curier își propune să înlocuiască pe termen mediu aeronavele cu 200/350 locuri existente în prezent în cadrul flotei și, de asemenea, are scopul de a susține creșterea Grupului.

Pe baza planului de flota provizoriu, primul Boeing 787-9 va intra în serviciul KLM în anul 2016 iar primul A350-900 va intra în serviciul Air France în anul 2018. În viitor, cele două companii aeriene vor opera ambele tipuri de aeronave.

Leave A Reply

Your email address will not be published.