blank

Air France devine Partener Oficial al Jocurilor Olimpice și Paralimpice Paris 2024

0 250

Air France anunță semnarea unui acord de parteneriat cu Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice și Paralimpice Paris 2024 (OCOPG). Astfel, compania aeriană devine partenerul oficial al celei de-a 33-a ediții a Jocurilor Olimpice din era modernă, continuând astfel să sprijine acest eveniment global pe care îl susține din 2016, momentul în care a devenit partenerul oficial al candidaturii Paris 2024.

Suntem mândri să ne reînnoim sprijinul pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice Paris 2024. După ce am trăit cu emoție momentul desemnării Parisului ca oraș-gazdă a acestor jocuri, așteptăm cu nerăbdare să contribuim la succesul acestui eveniment mondial. Jocurile Olimpice și Paralimpice Paris 2024 rezonează cu ambiția și valorile Air France. Mai mult ca oricând, în vara anului 2024, vom ajuta Franța să strălucească în întreaga lume, promovând excelența, respectul și incluziunea.” a declarat Benjamin Smith, director general al Grupului Air France-KLM.

Echipa Air France este mobilizată pentru a face din Jocurile Olimpice și Paralimpice Paris 2024 un succes. Pregătirile au început deja de mai multe luni și ne intensificăm activitatea până în vara viitoare, pentru a transporta sportivii și suporterii către diferitele locații Olimpice și Paralimpice. Noi și cei 38.000 de angajați ai noștri – piloți, însoțitori de bord și echipe la sol – suntem nerăbdători să parcurgem acest drum și să-l împărtășim cu vizitatorii din întreaga lume.” a declarat Anne Rigail, CEO al Air France.

Air France se pregătește acum să trăiască magia Jocurilor

Echipele Air France din Paris și din întreaga lume sunt deja mobilizate pentru a pregăti sosirea în Franța a sportivilor, a suporterilor și a jurnaliștilor, cu ocazia Jocurilor Olimpice și Paralimpice Paris 2024.

O atenție specială va fi acordată călătorilor cu mobilitate redusă sau cu dizabilități care pot apela la serviciul Saphir al companiei pentru solicitare de asistență.

Air France se pregătește și pentru transportul echipamentelor sportive necesare pentru diferitele discipline olimpice și paralimpice: sulițe, prăjini, caiace, biciclete, scaune cu rotile sau chiar echipamente pentru surf în vederea competițiilor de la Teahupo’o din Tahiti.

Air France va asista la procesul de check-in în Satul Olimpic din Seine-Saint-Denis pentru a permite sportivilor să-și îmbarce bagajele și echipamentele sportive direct la fața locului, înaintea zborului de întoarcere. Ulterior, ei vor putea ajunge la aeroport mai rapid, urmând o rută special dedicată participanților la jocurile olimpice.

Air France, partener al candidaturii Paris 2024

Air France a susținut încă din 2016 candidatura orașului Paris pentru organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice Paris 2024. Nu mai puțin de 10 avioane ale companiei au fost decorate cu acest prilej, purtând ani la rând însemnele turnului Eiffel stilizat cu cifrele 24.

În septembrie 2017, delegația franceză condusă de Tony Estanguet s-a întors victorioasă de la Lima la bordul Air France, după desemnarea Parisului ca oraș-gazdă al Jocurilor din 2024. Și pe 9 august 2021, după cinci ani petrecuți în Japonia, flacăra olimpică a zburat spre Paris la bordul unui avion Air France la finalul ceremoniei de închidere a Jocurilor Tokyo 2020. Primită la Paris-Charles de Gaulle de către echipajele companiei, delegația franceză anunța atunci lansarea oficială a numărătorii inverse până pe 26 iulie 2024, data ceremoniei de deschidere a Jocurilor Paris 2024.

Un record la Jocurile din Albertville din 1992 – cea mai rapidă flacără olimpică din istorie.

Air France a transportat delegații sportive franceze și internaționale la Jocurile Olimpice începând din 1952.

Transportatorul internațional oficial al Jocurilor Olimpice de la Albertville (Savoia) din 1992 și partener oficial al echipei franceze olimpice și paralimpice la această ediție, Air France a stabilit un record istoric transportând flacăra olimpică de la Atena la Paris cu o viteză de 2.200 km/h, la bordul avionului Concorde. Aceasta a devenit cea mai rapidă flacără olimpică din istorie, marcând un moment remarcabil în istoria companiei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.