Air Canada va cumpăra 30 de avioane electrice-hibride ES-30

0 140

Air Canada a anunțat că intenționează să achiziționeze 30 de avioane electrice-hibride de la Heart Aerospace din Suedia, acordul prevăzând și contribuirea cu 5 milioane de dolari în capitalul producătorului.


Se așteaptă ca aeronava ES-30 să intre în serviciu în 2028. Aceasta va putea găzdui până la 30 de pasageri și va avea o autonomie de până la 200 km atunci când este alimentată exclusiv de bateriile avionului.

Autonomia poate fi extinsă la 400 km cu putere suplimentară dată de generatoarele hibride care pot folosi SAF. Dacă aeronava ar fi încărcată cu doar 25 de pasageri, autonomia ar putea crelte până la 800 km.

Avioane electrice ES-30

„Air Canada a luat o poziție de lider în industrie pentru a aborda schimbările climatice. Introducerea în flota noastră a aeronavei regionale electrice ES-30 de la Heart Aerospace va fi un pas înainte către obiectivul nostru ”zero emisii nete” până în 2050. Air Canada sprijină dezvoltarea de noi tehnologii, cum ar fi combustibilii durabili pentru aviație și captarea carbonului. Acum ne consolidăm angajamentul investind în tehnologia revoluționară a aeronavelor electrice, atât în ES-30, cât și ca partener de capital în Heart Aerospace.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.