blank

Air Antwerp a suspendat operațiunile pe 11 iunie 2021. (Faliment)

0 749

Compania aeriană belgiană Air Antwerp a suspendat operațiunile pe 11 iunie 2021. Compania opera o singură aeronavă Fokker 50, cu 50 de locuri, între Anvers și aeroportul London City. Erau trei zboruri zilnice, înainte de pandemia Covid-19. Air Antwerp, înființată în mai 2019, a încheiat și un acord de code share-ing cu KLM.

Compania a fost fondată în urma prăbușirii companiei aeriene belgiene VLM, cu accent pe călătorii de afaceri, lansând zboruri spre Londra în septembrie 2019. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat: „Consiliul de administrație al Air Antwerp a decis, prin urmare, să oprească complet activitățile operaționale ale transportatorului regional și să dizolve compania. Primele șase luni au decurs foarte bine și, până la începutul pandemiei de coronavirus, compania aeriană a fost în conformitate cu planul de afaceri.”

Zborurile s-au reluat pentru o scurtă perioadă, din septembrie anul trecut până la începutul celui de-al doilea val al pandemiei. „Numărul foarte limitat de rezervări curente va fi rambursat, iar contractele cu furnizorii vor fi reziliate, de comun acord”.

Eșecul a coincis și cu prăbușirea companiei aeriene de franciză, Aer Lingus Stobart Air. Astfel, pasagerii trebuie să caute zboruri alternative care să conecteze Irlanda și Irlanda de Nord cu continentul britanic.

Leave A Reply

Your email address will not be published.