AIHCB deschide noi puncte de control al documentelor pe fluxul de sosiri

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti raportează creștere semnificativă a fluxului de pasageri. Pentru 2017, estimările arată o creștere de peste 20% comparativ cu aceeași perioadă din 2016, fiind așteptați peste 13 milioane de pasageri pentru acest an.

0 783

Odată cu creșterea semnificativă a numărului de pasageri, au început să apară și numeroase probleme pe fluxurile de plecare/sosire. La orele de vârf, în special între orele 04:00 – 09:00 ale dimineții, apar cozi interminabile la ”plecări”. Pe fluxul de sosiri, aglomerația mare este seara, undeva după ora 22:00 și până spre miezul nopții.

Pentru a înțelege mai bine această aglomerație, vă invit să-l ascultați pe domnul Valentin Iordache, director relații externe în cadrul Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

Pentru a diminua așteptarea la punctele de control ale frontierei și pentru a veni în sprijinul Poliției de Frontieră, autoritățile aeroportuare au deschis noi ghișee la plecare, dar și la sosire.

4 posturi de control al documentelor

”Începând cu această săptămână, capacitatea de procesare a pasagerilor la intrarea în țară a fost extinsă cu încă 2 ghișee, respectiv 4 posturi de control al documentelor, pe fluxul de sosiri. Aceste posturi suplimentare, dedicate curselor charter, simplifică procesul de control, ceea ce diminuează timpul de aşteptare al pasagerilor la controlul documentelor”, a declarat Directorul General al Companiei Naționale Aeroporturi București, Bogdan Mîndrescu.

În prezent, pe fluxul de sosiri, pasagerii au la dispoziție 12 ghișee ale Poliției de Frontieră, cu 24 de posturi control.

”Am luat această măsură de eficientizare a fluxului de sosiri după ce, luna trecută, am finalizat proiectul de optimizare a controlului de securitate al pasagerilor și bagajelor de mână, pe fluxul de plecări, la Aeroportul Henri Coandă”, a precizat Bogdan Mîndrescu.

Pentru optimizarea controlului de securitate al pasagerilor și bagajelor de mână, la Aeroportul Henri Coandă au fost amplasate paturi de role la toate liniile de control de securitate pe fluxul de plecări.

De asemenea, au fost instalate sisteme de recuperare a tăvilor folosite pentru controlul bagajelor de mână, dar și stații de lucru pentru controlul secundar al acestor bagaje, al căror rol este de a permite controlul separat al bagajelor suspecte, evitând blocarea liniei de control până la verificarea acestora.

Conducerea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti asigură pasagerii, companiile aeriene şi instituţiile abilitate ale statului că ia toate măsurile necesare pentru securitatea pasagerilor şi pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeroportuare, la standarde înalte de calitate şi profesionalism.

Leave A Reply

Your email address will not be published.