AIAS a emis raportul preliminar de investigație cu privire la accidentul de aviație produs la Aeroportul Băneasa

0 958

AIAS a emis raportul preliminar de investigație a accidentului de aviație civilă produs în data de 28.08.2020 pe pista Aeroportului Internațional „Aurel Vlaicu” București-Băneasa.

Vă reamintim că în acest accident a fost implicată aeronava Boeing 767-324 înmatriculată N423AX, căreia i-a cedat trenul principal de aterizare după contactul cu pista.

În data de 28.08.2020, Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța
Aviației Civile – AIAS a fost notificată telefonic despre producerea unui accident în care a fost implicată o aeronavă tip Boeing 767-300, înmatriculată N423AX, operată de compania aeriană OMNI Air International, eveniment petrecut la aterizarea acesteia pe Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu București Băneasa.

AIAS a notificat, prin intermediul canalelor de comunicare uzuale, următoarele organizații: Organizația Aeronautică Civilă Internațională – OACI, Agenția Europeană de Siguranță în Aviație – AESA și National Transportation Safety Board – NTSB SUA.

AIAS a emis raportul preliminar de investigație

Din raportul emis de AIAS, nu am aflat ce a dus la producerea accidentului, dar am aflat cum s-a produs accidentul și cât de grav a fost. Jamba stângă avariată, flapsurile avariate, fuselaj perforat, motorul 1 deteriorat.

raport-preliminar-accident-aviatic-aeroport-baneasa

După analizarea tuturor documentelor și informațiilor adunate pe parcursul investigației, comisia de investigație a evenimentului va întocmi draft-ul de raport final.

Leave A Reply

Your email address will not be published.