Aeroportului Internațional Henri Coandă, precizări privind starea infrastructurii

Pornind de la declarațiile făcute de Asociația Pro Infrastructură, Aeroportului Internațional Henri Coandă vine cu precizări privind starea infrastructurii.

1 262

Astăzi, în spațiul public, a apărut o declarație făcută de Asociația Pro Infrastructură prin intermediul căreia era criticată starea infrastructurii de la Aeroportului Internațional Henri Coandă.

Ți-a întârziat avionul mai mult de 3 ore? Ai putea avea dreptul la o despăgubire de până la 600€!Solicită despăgubirea!

Precizări privind starea infrastructurii

În aceste condiții, Aeroportului Internațional Henri Coandă face precizări cu privire la evenimentul menționat și starea infrastructurii.

Având în vedere situatia relatată de mass-media, privind faptul că ”o bucată din pistă s-a dizlocat complet” și că ”mai bine de o oră, Aeroportul Internațional Henri Coandă a fost complet închis traficului aerian”, facem următoarele precizări:

– La decolarea de pe pista 08R a cursei El-Al de vineri, 30 martie, operată cu o aeronavă Boeing 747-400, s-a produs o exfoliere a statului asfaltic de uzură, cu o grosime de 0,6 cm.

– Acest tip de aeronavă operează, conform certificatului de autorizare emis de AACR, cu măsuri speciale. Astfel, conform procedurii în vigoare, imediat după decolare a fost efectuat controlul special pe suprafața pistei și, ca urmare, s-a intervenit pentru eliminarea neconformității în vederea desfășurării în siguranță a traficului aerian.

– În 10 minute, traficul a fost redirecționat către pista 08L, siguranța în exploatare nefiind afectată.

Precizăm totodată că, în vederea menținerii siguranței operațiunilor aeriene, în ultimii ani s-a derulat permanent un program de reparații curente la pista 08R-26L, până în prezent fiind înlocuită suprafața de rulare în proprție de 80%.

1 comentariu
  1. […] Precizăm totodată că, în vederea menținerii siguranței operațiunilor aeriene, în ultimii ani s-a derulat permanent un program de reparații curente la pista 08R-26L, până în prezent fiind înlocuită suprafața de rulare în proprție de 80%.” , conform Airlinestravel.ro […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »