blank

Aeroportului Internațional Henri Coandă, precizări privind starea infrastructurii

Pornind de la declarațiile făcute de Asociația Pro Infrastructură, Aeroportului Internațional Henri Coandă vine cu precizări privind starea infrastructurii.

1 729

Astăzi, în spațiul public, a apărut o declarație făcută de Asociația Pro Infrastructură prin intermediul căreia era criticată starea infrastructurii de la Aeroportului Internațional Henri Coandă.

Precizări privind starea infrastructurii

În aceste condiții, Aeroportului Internațional Henri Coandă face precizări cu privire la evenimentul menționat și starea infrastructurii.

Având în vedere situatia relatată de mass-media, privind faptul că ”o bucată din pistă s-a dizlocat complet” și că ”mai bine de o oră, Aeroportul Internațional Henri Coandă a fost complet închis traficului aerian”, facem următoarele precizări:

– La decolarea de pe pista 08R a cursei El-Al de vineri, 30 martie, operată cu o aeronavă Boeing 747-400, s-a produs o exfoliere a statului asfaltic de uzură, cu o grosime de 0,6 cm.

– Acest tip de aeronavă operează, conform certificatului de autorizare emis de AACR, cu măsuri speciale. Astfel, conform procedurii în vigoare, imediat după decolare a fost efectuat controlul special pe suprafața pistei și, ca urmare, s-a intervenit pentru eliminarea neconformității în vederea desfășurării în siguranță a traficului aerian.

– În 10 minute, traficul a fost redirecționat către pista 08L, siguranța în exploatare nefiind afectată.

Precizăm totodată că, în vederea menținerii siguranței operațiunilor aeriene, în ultimii ani s-a derulat permanent un program de reparații curente la pista 08R-26L, până în prezent fiind înlocuită suprafața de rulare în proprție de 80%.

Leave A Reply

Your email address will not be published.