Aeroportul Schiphol testează un vehicul autonom de transport bagaje.

0 690

Schiphol a început un proces de testare al unui vehicul autonom de transport bagaje, care va duce bagajele la avion. Scopul este acela de a descoperi dacă această tehnologie este sigură și eficientă, diminuând astfel contactul uman. De asemenea, se dorește verificarea modului în care vehiculele automate pot fi integrate în traficul din aeroport.

Procesul va dura până la sfârșitul lunii și se desfășoară în colaborare cu KLM Ground Services și Smart Airport Systems. Testarea a început într-o zonă în care se simulează întregul proces de transport al bagajelor. În a doua fază, procesul va continua într-un mediu operațional pentru a transporta bagajele la aeronavă.

Vehiculul automat este încărcat în zona de bagaje, după care va naviga către o zonă cu aeronave pe o rută fixă stabilită anterior. În timpul testelor, vehicului este însoțit de un operator care supraveghează vehiculul pentru a-l opri, dacă este necesar. Vehiculul a fost fabricat de furnizorul de echipamente de manipulare la sol TLD, iar EasyMile a furnizat software-ul.

Aeroportul Rotterdam-Haga și Aeroportul Eindhoven vor testa, de asemenea, aceste vehicule autonome pentru bagaje în această primăvară.

Royal Schiphol Group anticipează că până în 2050, operațiunile zilnice pe aeroporturi se vor schimba semnificativ. Activitățile aeroportuare la sol (transportul bagajelor, transportul de pasageri și remorcarea aeronavelor) vor fi inteligente și autonome. Scopul este ca, în cele din urmă, să fie înlocuite toate vehiculele manevrate de om în zona avioanelor cu o flotă interconectată de vehicule autonome, fără emisii, pentru a garanta și pentru a îmbunătăți calitatea servicilor oferite pe termen lung.

Leave A Reply

Your email address will not be published.