Aeroportul Internațional Suceava a înregistrat peste 200.000 de pasageri

Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava a înregistrat vineri, 3 august 2018, peste 200.000 de pasageri, confirmând astfel trendul ascendent pe care se afla încă de la începutul anului.

1 1.418

Dacă în anul 2017, pasagerul cu numărul 200.000 a fost înregistrat pe 9 Octombrie, iată că anul acesta pragul de 200.000 a fost devansat cu două luni. Până la finele anului în curs, oficialii suceveni estimează un trafic de peste 330.000 de pasageri în tranzit prin Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava.La momentul actual, de pe Aeroportul Suceava operează companiile TAROM și WIZZ AIR. Compania TAROM operează zboruri zilnice spre București și a inclus de la începutul lunii iunie 4 zboruri suplimentare pe săptămână, în fiecare zi de Marți, Joi, Vineri și Duminică.

Peste 200.000 de pasageri înregistrați la Suceava

Compania Wizz Air operează zboruri zilnice spre Londra Luton, 5 zboruri saptămânale spre Milano Bergamo, 3 zboruri săptămânale spre Roma Ciampino și 2 curse directe spre Bologna. Gradul de încărcare la cursele operate de compania TAROM este de 80,56%, iar la cursele operate de compania Wizz Air este 93,05%.

Destinațiile de vacanță sunt foarte populare. Turiștii, care aleg ca punct de plecare Aeroportul ”Ștefan cel Mare” din Suceava, au la dispoziție 6 zboruri pe săptămână, în fiecare zi de luni, marți, miercuri, vineri și duminică, spre litoralul Mării Medieranene, respectiv Mării Egee, către destinații ca Antalya, Bodrum sau Zakythos.

Gradul de încărcare la cursele de vacanță este de peste 90%. Pasagerii, care aleg zborurile charter de la Aeroportul Suceava, provin din județele Vrancea, Bacău, Iași, Neamț, Mureș, Bistrița, Botoșani, Suceava.

1 comentariu
  1. Adrian says

    cred ca in jur de 360 000 pana la sfarsitul anului

Leave A Reply

Your email address will not be published.