blank

Aeroportul Internaţional Sibiu operază în condiţii de iarnă

0 765

Sezonul de iarnă vine la pachet şi cu temperaturi scăzute, zăpadă, lapoviţă, gheaţă şi tot „meniul” aferent. Aeroporturile se pregătesc din timp pentru a asigura o bună desfăşurare a activităţilor la sol.

În scopul asigurarii operaţionalităţii aeroportului în condiţii de siguranţă, încă de la începutul lunii noiembrie au fost puse în aplicare procedurile specifice pentru sezonul de iarnă.

Boeing-737-Blue-Air

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, au fost achiziţionate cantităţile necesare de materiale degivrante, atat pentru aeronave cât şi pentru suprafaţa de mişcare; sunt pregătite să intervină în orice moment, atunci când situația meteorologică o va cere, cele 9 utilaje performante, specifice operaţiunilor pe timp de iarnă: 7 utilaje de deszăpezire şi două utilaje pentru degivrarea aeronavelor.

Sibiu-iarna-degivrare

De asemenea, a fost constituit şi funcţionează Comandamentul de deszăpezire al AIS, au fost structurate echipele de intervenţie pe diferite nivele de mobilizare, cu personal suplimentar, funcţie de condiţiile meteo specifice şi de prognoze, au fost efectuate instruirile periodice. Până în acest moment nu au fost înregistrate perturbări ale programului de zbor.

Directorul General al Aeroportului Internațional Sibiu, Marius Ioan Gîrdea, a declarat: “Aeroportul asigură pasagerii și companiile aeriene că sunt mobilizate toate echipamentele și tot personalul specializat pentru operarea în deplină siguranță a aeronavelor pe timp de iarnă.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.