Aeroportul International Sarajevo caută o companie aeriană, care să facă bază cu 2 avioane.

0 780

Aeroportul din Sarajevo a lansat un apel public pentru a atrage o companie aeriană dispusă să deschidă o bază în capitala Bosniei și Herțegovinei. Este o încercarea de a atenua efectele negative ale pandemiei de Covid-19.Licitația a fost deschisă oricărui transportator care dorește să își deschidă bază cu 2 avioane la Aeroportul Sarajevo în perioada 2021 și 2023, cel puțin.

Aeroportul din Saraje caută o nouă companie aeriană

Compania aeriană selectată va trebui să bazeze două avioane, cu opțiunea de a-și mări flota și activitatea. Se va oferi un avantaj companiilor aeriene care vor prezenta un program cu un număr mare de frecvențe săptămânale/lunare.

Aeroportul din Sarajevo va oferi un avantaj și companiilor aeriene care intenționează să lanseze curse către noi destinații și să stabilească zboruri către puncte care nu au mai fost deservite. Vor fi favorizați și transportatorii care intenționează să opereze aeronave cu o capacitate de 150 de pasageri sau mai mari.

Companiilor aeriene li se vor oferi stimulente pentru staționarea aeronavelor, precum și fonduri suplimentare. Acestea vor fi acordate în funcție de numărul de pasageri transportați.

Apelul public, care a fost lansat oficial spre sfârșitul lunii septembrie, a fost închis pe 25 octombrie. Iar acum așteptăm rezultatele finale.

Aeroportul din Sarajevo a înregistrat o scădere a numărului de pasageri cu 78,3%.

În perioada pandemiei, aeroportul din Sarajevo a înregistrat o scădere a numărului de pasageri cu 78,3%. Astfel, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroportul în primele 9 luni din 2020 a fost de 199.910.

De asemenea, pandemia Covid-19 a afectat FlyBosnia. Compania avea două aeronave staționate pe aeroport, dar a fost nevoită să le returneze către proprietari, din motive economice.

„În sezonul de iarnă 2020/2021, nu ne așteptăm la o creștere notabilă a traficului săptămânal. Se așteaptă ca un număr mai semnificativ de companii aeriene să revină în vara anului 2021, când anticipăm și sosirea unor noi transportatori ”, a declarat directorul general al aeroportului din Sarajevo, Alan Bajić.

În prezent, aeroportul este deservit de șase companii aeriene: Austrian Airlines, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Flydubai, Air Serbia și Croatia Airlines.

Leave A Reply

Your email address will not be published.