blank

Aeroportul Internațional Iași: peste 125.000 de pasageri în luna august

Aeroportul Iași a încheiat luna august cu un trafic de peste 125.600 de pasageri și, pentru a treia oară consecutiv, se depășește pragul de 100.000 de persoane.

0 1.139

Traficul de pasageri a crescut cu 278% față de luna august a anului 2016, iar comparativ cu aceeași luna a anului 2015, cresterea este de 251%. Vorbim, așadar, de cea mai mare creștere de trafic înregistrată vreodată de Aeroportul Iași, într-o singură lună.

Traficul de pasageri la Aeroportul IAȘI

Cifrele indică, implicit, o evoluție a numărului de călători de la începutul anului și până în prezent. Astfel, numărul celor care au tranzitat aeroportul ieșean, în acest interval, a ajuns la 749.785, cu peste 40% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut și cu peste 224% față de același interval în 2015.

Și la capitolul „mișcări aeronave”(aterizări și decolări) în luna august se observă o creștere de aproape 17 procente, comparativ cu aceeași lună a anului 2016.

De la Aeroportul Iași se poate călători, în prezent, spre 24 de destinații, 19 fiind internaționale, cu patru companii diferite ce operează zboruri în regim permanent:

TAROM: Madrid, Munchen (revine din 30 octombrie 2017), Londra (Luton), Torino, Tel Aviv si Bucuresti;

BLUE AIR: Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Barcelona, Bruxelles, Koln (Bonn), Torino, Valencia, Glasgow, Florenta, Munchen, Milano (Bergamo), Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea (via Bucuresti) si Constanta;

WIZZ AIR: Londra (Luton), Milano (Bergamo), Roma (Ciampino), Venetia (Treviso), Catania, Bologna, Larnaca si Tel Aviv;

**Rute NOI Wizz Air din 2018: EINDHOVEN (Olanda), BILLUND (Danemarca), DORTMUND (Germania), MALMO (Suedia), SALONIC (Grecia) si PARIS Beauvais

AUSTRIAN AIRLINES: Viena.

Leave A Reply

Your email address will not be published.