blank

Aeroportul Internațional Iași a raportat peste 100 000 de pasageri într-o lună

Aeroportul Internațional Iași a încheiat luna iunie 2017 cu cel mai mare număr de călători înregistrat vreodată într-o singură lună.

0 1.576

Astfel, 101 615 de persoane au tranzitat aeroportul ieșean luna trecută, creșterea fiind de 44,21% față de perioada similară a anului precedent, iar comparativ cu luna iunie 2015, creșterea este de 204%.

Cât privește evoluția traficului în perioada ianuarie-iunie a acestui an, 505 900 de persoane au folosit serviciile Aeroportului Iași, cifra fiind cu 48,76% mai mare față de prima jumătate a anului 2016.

Iunie 2017, cea mai buna luna pentru Aeroportul Internațional Iași

Datele arată ca și la capitolul „mișcări aeronave” (aterizări și decolari) s-a înregistrat o evoluție notabilă: în luna iunie au fost 1088 de mișcări pe Aeroportul Iași, cu 36,50% mai multe față de lună iunie a anului 2016. Iar pentru primul semestru din acest an, creșterea numărului de mișcări este de 21,90%, comparativ cu intervalul similar din 2016.

De la Aeroportul Iași se poate călători, în prezent, spre 24 de destinații (19 internaționale), cu patru companii diferite ce opereaza zboruri în regim regulat:

TAROM: Madrid, Londra (Luton), Torino, Tel Aviv si Bucuresti;

BLUE AIR: Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Barcelona, Bruxelles, Koln (Bonn), Torino, Valencia, Glasgow, Florenta, Munchen, Milano (Bergamo), Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea (via Bucuresti) si Constanta;

WIZZ AIR: Londra (Luton), Milano (Bergamo), Roma (Ciampino), Venetia (Treviso), Catania, Bologna, Larnaca si Tel Aviv;

AUSTRIAN AIRLINES: Viena.

Cursele charter de la/către Aeroportul Iași, operabile în această vară, sunt următoarele:

* ZAKYNTHOS, cu Blue Air, în fiecare zi de luni
* RODOS (Chania-Creta), cu Tarom, în fiecare zi de marți
* HERAKLION, cu Aegean, în fiecare zi de miercuri
* ANTALYA, cu Air Bucharest, în fiecare zi de joi
* ANTALYA, cu Blue Air, în fiecare zi de sâmbătă
* ANTALYA, cu Tarom, în fiecare zi de duminică

Leave A Reply

Your email address will not be published.