Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Aeroportul Internațional Henri Coandă a revenit la aproximativ 40% din traficul aerian înregistrat în 2019

0 433

Încet, încet traficul aerian se recuperează după anul pandemic 2020 când aviația a fost la pământ din cauza restricțiilor de călătorie. În ultimele săptămâni, Aeroportul Internațional Henri Coandă a început să înregistreze peste 15000 de pasageri pe zi, ceea ce înseamnă aproximativ 40% din traficul aerian înregistrat în 2019.

„De săptămâna trecută, am început să procesăm în jur de 15.000 – 17.000 de pasageri pe zi, spre deosebire de februarie, când procesam 3.000. Avem deja o creştere mare de trafic pe intervalele de dimineaţă, în general, când pleacă cam toate cursele. În acest moment suntem cam la 40% din ce operam în 2019”, a spus directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Cosmin Peşteşan, citat de Agerpres.

„Din discuţiile pe care le avem cu companiile aeriene, reprezentanţii acestora estimează pentru această vară, în iulie şi august, că traficul va ajunge la 75% din ce era în 2019, dar nu au vândut încă bilete, este o aşteptare a cererii. Deci, estimările de trafic sunt în creştere”, a precizat Peşteşan.

Companiile aeriene au început să reia zborurile pe majoritatea rutelor existente în 2019, dar cu frecvențe reduse. Totodată, în vara șui 2021, RYANAIR, Wizz Air, Blue Air și multe alte companii au anunțat rute noi din România spre destinații de vacanță din Grecia, Turcia și chiar Bulgaria.

Leave A Reply

Your email address will not be published.