blank

Aeroportul Internațional Craiova investește 100 de milioane de EURO în modernizare pentru un trafic vizat de 2 milioane pasageri pe an!

0 675

Aeroportul Internațional Craiova a anunțat proiecte de dezvoltare și modernizare în valoare de peste 100 de milioane de EURO, având ca scop creșterea numărului de pasageri la 2 milioane în fiecare an. Pare o cifră impresionantă, în contextul în care aeroportul din Craiova raportează anual aproximativ 500 000 de pasageri.

În prezent se află în plină desfășurare un proiect de extindere cu încă două corpuri de construcție: terminalul de sosiri în partea de est a terminalului existent și terminalul de plecări la vest de terminalul existent. La finalul lucrărilor, suprafața construită aferentă extinderilor propuse va fi de 1509 mp, valoarea totală a proiectului ridicându-se la 6,4 milioane euro.

Aeroportul Internațional Craiova investește 100 de milioane de EURO

Un al doilea proiect de dezvoltare aflat în derulare are o valoare de 97 milioane euro și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 2. Investiția presupune proiectarea și execuția pentru mai multe obiective: două noi căi de rulare, un nou terminal de pasageri, zonă de transfer pasager și nu numai. Suprafața construită a terminalului va fi de 12.791 mp, cu o suprafață desfășurată de 27.547 mp. Terminalul de pasageri va fi proiectat astfel încât să poată deservi un trafic de 1.937.000 pasageri/an și de 807 pasageri la ora de vârf. Acesta va fi dotat cu echipamente şi sisteme de control pentru creşterea siguranţei şi securităţii pasagerilor şi a bagajelor acestora.

Celelalte investiții realizate în cadrul proiectului vizează realizarea parcărilor, a drumurilor de acces, centralei fotovoltaice, amenajarea suprafeței nivelate a benzii pistei și amenajarea ariei de siguranță, amenajarea suprafeţei nivelate a benzii căii de rulare, asigurarea suprafeţelor de protecţie îngropate, realizarea gardului perimetral de securitate, realizarea drumurilor rutiere de acces şi a drumurilor tehnologice și a platformelor antisuflu.

𝗣𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗿𝗲ș𝘁𝗲𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗮𝗻ț𝗲𝗶 𝗼𝗽𝗲𝗿𝗮ț𝗶𝘂𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗮𝗲𝗿𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁𝘂𝗮𝗿𝗲, 𝗺𝗮𝗶 𝗮𝗹𝗲𝘀 î𝗻 𝗰𝗼𝗻𝗱𝗶ț𝗶𝗶 𝗺𝗲𝘁𝗲𝗼 𝗻𝗲𝗳𝗮𝘃𝗼𝗿𝗮𝗯𝗶𝗹𝗲, 𝗼 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻ț𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝟲𝟬 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶, 𝗻𝗲𝗿𝗮𝗺𝗯𝘂𝗿𝘀𝗮𝗯𝗶𝗹ă, 𝘃𝗮 𝗳𝗶 𝗮𝗰𝗰𝗲𝘀𝗮𝘁ă 𝗱𝗶𝗻 𝗯𝗮𝗻𝗶 𝗲𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗻𝗶.

Aeroportul Internațional Craiova dorește crearea unei baze operaționale moderne astfel încât, prin proiect, vor fi achiziționate echipamente noi, destinate întreținerii suprafețelor aeroportuare cât și echipamente destinate intervențiilor în situații de urgență, respectiv un număr de 14 echipamente.

În cadrul acestui demers, Aeroportul Internațional Craiova va fi dotat cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor, specifice intervențiilor din aeroporturi, un degivror aeronave și un autodegivror pentru pistă, dar și autospeciale de întreâinere, curățare pistă și îndepartare a zăpezii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.