Aeroportul Internaţional Alexandru Podgoreanu din Tuzla, punct vital în dezvoltarea legăturii istorice România-Bulgaria

0 76

Aeroport Internaţional „Alexandru Podgoreanu” – Tuzla, alături de colegii din aviaţia generală, de membrii ARPA şi ai AROPA şi de prietenii şi partenerii de la aeroporturile din Balcic şi Albena, salută intrarea României şi a Bulgariei în „Schengen aerian și maritim” de la 31 martie 2024, sărbătorind în acelaşi timp relansarea aeroportului Tuzla într-o formulă nouă, modernă şi performantă, printr-un eveniment complex, desfăşurat în zilele de 13 şi 27 aprilie 2024.

România – Bulgaria

Pe 13 aprilie 2024, între orele 12:00 şi 12:30, aproximativ 20 de aeronave româneşti decolează de pe Aeroportul Internaţional Alexandru Podgoreanu Tuzla şi de pe alte aeroporturi româneşti către Balcic, unde partenerii bulgari îi aşteaptă începând cu ora 13:30.

La evenimentul din Bulgaria sunt aşteptati, printre mulţi alţii, Primul Ministru, dl. Nikolay Denkov, Ministrul Afacerilor Externe, dna Teodora Genchovska şi Ministrului bulgar al Turismului, dna Zaritsa Dinkova.

După ceremonia oficială, atmosfera se destinde la Hangar Party, iar întoarcerea aeronavelor româneşti se va face la Tuzla sau direct în localităţile de provenienţă ale operatorilor.

Ziua inaugurării: Bulgaria. România. Tuzla.

Pe 27 aprilie 2024, piloţii şi aeronavele de aviaţie generală din Bulgaria vin pe Aeroportul Internaţional „Alexandru Podgoreanu” Tuzla unde sunt aşteptaţi la un eveniment similar, dar şi la inaugurarea oficială a noii infrastructuri aeroportuare, modernizate cu ajutorul a două investiţii realizate prin Programul Operaţional Regional Infrastructura Mare (POIM 2014 – 2020), Axa Prioritară 2: Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient.

La ceremonie sunt aşteptate oficialităţi şi numeroşi pasionaţi pentru că Tuzla este un magnet pentru comunitatea celor care iubesc aviaţia, istoria acesteia şi valorile ei profunde. Tuzla în prezent nu este doar un aeroport, ci un punct de întâlnire pentru aviatori, un centru de excelență și un simbol al progresului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.