Jocurile Olimpice 2012 – un maraton pentru Aeroportul Heathrow din Londra

0 857

Cel mai mare aeroport din Europa şi al treilea din lume, aeroportul Heathrow din Londra, a fost, este şi va fi supus unui trafic uriaş de pasageri, în această perioadă. Jocurile Olimpice 2012, perioada de desfăşurare 27 iulie-12 august, vor începe în câteva minute, fiind considerat cel mai mare eveniment sportiv de pe planetă.

La ediţia Jocurile Olimpice din 2012 sunt așteptați să participe sportivi de la 204 comitete Olimpice Naționale. 10 500 de sportivi vor practica 26 sporturi de vară, în 302 probe sportive.

Majoritatea delegaţiilor oficiale, dar şi o mare parte din susţinători şi turişti vor ajunge cu avionul în Capitala Olimpică 2012 – Londra, iar aproximativ 80% dintre aceştia vor trece prin Heathrow. 16 iulie a fost ziua când au început să sosească primii sportivi (mai exact 332) alături de oficialii comitetelor olimpice respective (mai exact 1027). Pe 24 iulie a fost cea mai aglomerată zi, când au sosit 1 262 sportivi şi 3 008 oficiali şi antrenori.

Însă pe 16 iulie, Aeroportul Heathrow din Londra a doborât un record personal, fiind tranzitat de 236 955 pasagerii, cu 3000 mai mulţi faţă de 31 iulie 2011.

Peste 500 de voluntari au întâmpinat sportivii pe aeroport, aceştia vorbind peste 20 de limbi şi au avut rolul de a dirija delegaţiile olimpice spre Satul Olimpic.

Personalul aeroportuar a fost suplimentat pentru a face faţă noilor veniţi, inclusiv personalul de bagaje. Sportivii călătoresc în medie cu aproximativ de două ori mai multe bagaje faţă de un pasager obişnuit. Plus că 15% dintre acestea înseamnă obiecte mari – canoe, biciclete, suliţe, arme şi muniţie de competiţie etc.

A fost suplimentat şi numărul forţelor de ordine şi de frontieră. Sunt aşteptaţi foarte mulţi pasageri din zone non-EURO.

Jocurile Olimpice 2012 înseamnă un maraton şi nu un sprint pentru Aeroportul Heathrow. Va fi cea mai mare provocare de transport pe timp de pace. Au fost necesari 7 ani de pregătire pentru aceste momente, timp în care oficialii de la Londra s-au interesat la aeroporturile gazde anterioare, cum ar fi la aeroporturile din Sydney, Atena, Beijing.

Au fost investiţi peste 20 de milioane de lire sterline pentru construirea unui terminal special Olimpic, pentru instalarea unor lifturi speciale pentru sportivii paralimpici aflaţi în scaune cu rotile, pentru pregătirea a peste 1000 de voluntari care să întâmpine aceste delegaţii şi pentru suplimentarea personalului aeroportuar.

Leave A Reply

Your email address will not be published.