Aeroportul Heathrow a înregistrat număr record de mişcări de aeronave în 2012

0 311

Articol scris de Maria Vasiliu!

Directorul aeroportului Heathrow a declarat că trebuie să se în calcul o extindere a capacităţii aeroportului sau va pierde teren în fața rivalilor. Un număr record de 70 milioane de pasageri a trecut prin Heathrow din Londra în 2012. Aeroportul a cunoscut o creștere de 8% a veniturilor: 2.46 milioane lire sterline pentru anul Jocurilor Olimpice 2012 și un profit de bază de 46,4 milioane de lire sterline.

S-au înregistrat 471 341 de zboruri spre și de pe Heathrow, în 2012, cu puțin sub capacitatea sa absolută de 480 000. Directorul aeroportului Heathrow a mărturisit că: „spre deosebire de rivalii din Franța, Germania și Dubai, Heathrow este plin, iar constrângerile în privința capacității pot împiedica orice creștere semnificativă a numărului de zboruri și de rute”.

„Capacitatea țării de a negocia este esențială pentru schimburile comerciale, iar constrângerile de natură economică pot avea consecințe pe termen lung pentru Marea Britanie cu privire la comerț, locuri de muncă și creștere economică”, a mai declarat acesta.

Conducerea Heathrow speră să construiască o a treia pistă, dar ideea a fost blocată momentan de către o opoziție puternică. Guvernul britanic a ordonat o revizuire a capacității aeroportului din Marea Britanie, dar este puțin probabil de a se soluționa până în 2015.

Thames Hub
Thames Hub

Britanicii au anunţat un proiect ambiţios pe numele său Thames Hub, dar care a fost blocat de actuala guvernare. Până la noi informaţii, anunţăm că aeroportul Heathrow este cel mai mare din Europa!

Leave A Reply

Your email address will not be published.