blank

Aeroportul din Iași a atins pragul ”1 milion de pasageri”

O nouă record de trafic pe Aeroportul Iași! Pentru a doua oară în istoria sa, aerogara ieșeană a atins pragul de 1 milion de pasageri.

0 630

Aeroportul Internațional Iași a sărbătorit astăzi pasagerul cu numărul 1 000 000 din acest an, cu o lună mai devreme față de 2017, rezultat ce se datorează extinderii rețelei de rute și creșterii traficului aerian.

În primul semestru din acest an, regiunea Moldovei și Vestul țării au fost legate, pe calea aerului, prin cele doua rute interne spre Cluj-Napoca și Timișoara, iar alte nouă zboruri externe au devenit operabile de pe Aeroportul Iași: Cuneo, Verona, Eindhoven, Billund, Malmo, Dormund, Salonic, Paris (Beauvais) și Bruxelles (Charleroi). Oferta de rute, în sezonul estival, a fost completată de cursele charter care au asigurat zboruri spre patru destinații de vacanță în Grecia și Turcia.

Pasagerul 1 milion la Aeroportul din Iași

1-milion-pasageri-iasi-2

Anul acesta, pasagerul cu numărul 1.000.000 a fost desemnat de compania națională Tarom. Se numește Ramona Cristina Piștină. Locuiește în Timișoara și a sosit astăzi la Iași, pe ruta directă operată de Tarom.

Pasagerul cu numărul norocos a fost întâmpinat, într-un cadru festiv, în sala de sosiri din terminalul T2, de Directorul Aeroportului Iași, Președintele Consiliului Județean, reprezentantul Tarom și ceilalți invitați la eveniment.

1-milion-pasageri-iasi-1

Pasagerul câștigător a primit un voucher cu două călătorii pentru două persoane și un troller sport. Momentul de astăzi a fost sărbătorit cu tort, șampanie, dar și cu muzică clasică.

În prezent, pe Aeroportul Iași, sunt operabile trei rute interne și 20 de zboruri externe, cu patru companii aeriene.

Leave A Reply

Your email address will not be published.