blank

Aeroportul din Cluj-Napoca: zboruri spre 65 de destinații în sezonul de vară 2023!

0 367

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, anunţă vești bune pentru sezonul de vară 2023. Vor fi mai multe oportunități de călătorie spre destinații din Europa și Orientul Mijlociu, dar şi cu creşteri semnificative ale frecvenţelor pe mai multe destinaţii.

Aeroportul Avram Iancu din Cluj în cifre!

Aeroportul Internaţional Cluj continuă să înregistreze creşteri semnificative ale traficului de pasageri, înregistrând în primul trimestru din 2023 aproximativ 600.000 de pasageri, în creştere cu 6% faţă de trimestrul I al anului 2019, care a reprezentat cel mai bun din istoria aeroportului clujean şi în creştere cu 80% faţă de trimestrul I al anului 2022.

De asemenea, în cursul lunii mai a acestui an, se estimează atingerea pragului de 1 milion de pasageri transportaţi de pe aeroportul clujean, cu o lună mai devreme decât în anul precedent.

Peste 65 de destinații, în sezonul de vară 2023

Pasagerii Aeroportului Internațional Cluj au în acest moment posibilitatea de a călători spre aproximativ 50 de destinaţii oferite de către 9 operatori aerieni: Wizz Air, Lufthansa, Turkish Airlines, Lot Polish Airlines, Ryanair, HiSky, Tarom, AeroExpress Regional şi AirConnect, iar pe parcursul sezonului de vară se va depăşi pragul de 65 de destinaţii operate de pe aeroportul clujean.

Creșterea traficului de pasageri este susţinută în programul de vară 2023 de lansarea/reluarea a 11 rute şi începerea operațiunilor pentru o nouă companie aeriană, respectiv AirConnect care operează în prezent zboruri spre Budapesta, iar din 22 iunie 2023 va conecta Clujul de litoralul românesc, prin zborurile spre Constanţa, operate cu 2 frecvenţe săptămânale, în fiecare joi şi duminică.

De asemenea, compania aeriană Aeroexpress Regional îşi prelungeşte perioada de operare a zborurilor spre capitala Ungariei, Budapesta, până la finalul lunii august 2023. Odată cu începerea sezonului de vară 2023, compania aeriană Ryanair a demarat noi zboruri spre 3 destinaţii din 3 ţări europene, respectiv Bruxelles Charleroi (Belgia), Milano-Bergamo (Italia) şi Paris Beauvais (Franţa), extinzându-şi astfel la 5 numărul destinaţiilor disponibile de pe Aeroportul Internaţional Cluj, alături de zborurile spre Dublin şi Londra Stansted.

Mai multe zboruri pe rutele existente de la Cluj

Sezonul de vară 2023, aduce o conectivitate sporită pentru mai multe rute cu plecare de la Cluj-Napoca, spre marile capitale sau oraşe europene de interes: Bucureşti (35 zboruri/săptămână), Londra Luton/Stansted (21 zboruri/săptămână), Milano-Bergamo (17-18 zboruri/săptămână), Munchen (14 zboruri/săptămână), Frankfurt Main/Hahn (13 zboruri/săptămână), Paris Beauvais (11 zboruri/săptămână), Bruxelles Charleroi (11 zboruri/săptămână), Istanbul şi Barcelona (7 zboruri/săptămână), Varşovia şi Budapesta (6 zboruri/săptămână).

Zboruri Ryanair de la Cluj

Astfel, odată cu debutul zborurilor Ryanair pe cele 3 rute noi, frecvențele pentru Milano Bergamo au crescut cu un total de 13 frecvențe pe săptămână față de sezonul de iarnă 2023 (+6 Wizz Air si +7 Ryanair), cele pentru Paris Beauvais cu 7 zboruri săptămânale suplimentare (+3 Wizz Air și +4 Ryanair) şi cele spre Bruxelles Charleroi (+ 1 Wizz Air și +4 Ryanair) cu 5 zboruri în plus pe săptămână.

De asemenea, în sezonul de vară Ryanair suplimentează zborurile spre cea mai populară rută de pe Aeroportul Internațional Cluj, respectiv spre Londra (Stansted), de la 3 la 4 frecvenţe săptămânale, în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică. Zborurile Ryanair spre Dublin se mențin în operare cu 2 frecvenţe săptămânale, în fiecare luni şi vineri, iar ca o alternativă pentru această destinaţie, compania HiSky crește frecvențele săptămânale de la 2 la 3 şi operează zborurile spre Dublin, în fiecare miercuri, vineri şi duminică.

Zboruri Wizz Air de la Cluj

Operatorul aerian Wizz Air va adăuga în sezonul de vară 2023 încă 6 rute care vor fi operate în completarea celor 34 de rute aflate deja în reţeaua de rute a aeroportul clujean. O premieră absolută din partea companiei aeriene Wizz Air o reprezintă noua rută spre Antalya (Turcia) care va fi operată din 18 mai 2023, cu 2 zboruri săptămânale, joi şi duminică.

Malta (Malta) s-a reluat de azi, 3 aprilie 2023, cu 2 şi chiar 3 zboruri săptămânale în zilele de luni, joi şi vineri. De asemenea, Wizz Air va relua operarea zborurilor pe destinaţiile de vacanţă extrem de apreciate din GreciaCorfu, din 12 iunie 2023 (luni și vineri), Creta Chania din 13 iunie 2023 (marți și sâmbătă) şi Zakynthos din 15 iunie 2023 (joi și duminică) şi Spania – Palma de Mallorca din 14 iunie (miercuri și duminică).

Zboruri Lufthansa de la Cluj

Pentru călătoriile cu conexiuni prin cele mai mari hub-uri Europene, compania aeriană Lufthansa va menţine operaţiunile de zbor spre Munchen cu 14 frecvenţe săptămânale, iar pe parcursul sezonului de vară va dubla numărul zborurilor disponibile spre Frankfurt Main (Germania), de la 6 la 12 zboruri saptămânale.

Zboruri Turkish Airlines de la Cluj

De asemenea compania aeriană Turkish Airlines va crește cu 3 frecvențe numărul zborurilor disponibile spre Istanbul (Turcia), având astfel zboruri zilnice spre această destinație de pe aeroportul clujean.

Zboruri Lot Polish Airlines de la Cluj

Operatorul aerian polonez Lot Polish Airlines a crescut cu 2 frecvenţe săptămânale numărul zborurilor regulate disponibile spre Varșovia (Polonia), operându-se astfel până la 6 zboruri săptămânale în sezonul de vară 2023 de pe Aeroportul Internațional Cluj.

Zboruri Cluj – București în sezonul estival 2023

Compania aeriană Tarom oferă oportunități de călătorie spre București prin zborurile operate cu 25 frecvenţe săptămânale în sezonul de vară 2023, iar compania aeriană HiSky oferă şi ea o alternativă la zborurile spre capitala României, Bucureşti, menţinând operarea cu 10-11 frecvenţe săptămânale de pe aeroportul clujean. O creştere semnificativă înregistrează şi destinaţia Tel Aviv, pentru care în sezonul de vară 2023, compania HiSky dublează frecvenţele de la 1 la 2 zboruri săptămânale.

Zborurile charter în sezonul de vară 2023

Referitor la zborurile charter, destinaţia Hurghada (Egipt) a fost operată pe durata întregului sezon de iarnă şi va continua odată cu sezonul de vară 2023 când vor fi demarate şi alte zboruri charter, spre destinaţii însorite şi inedite de vacanţă din Egipt (Hurghada, Sharm El-Sheikh), Grecia (Creta-Chania, Creta-Heraklion, Rhodos, Zakynthos), Turcia (Antalya, Bodrum), Spania (Palma de Mallorca) şi Tunisia (Monastir).

Atenție! Biletele de avion și programele operaționale sunt disponibile pe site-urile companiilor aeriene și la agențiile partenere!

Leave A Reply

Your email address will not be published.